Oud-wethouder verdacht van verkrachting

02 augustus 2002

PAPENDRECHT - De Papendrechtse oud-wethouder Martin van K. wordt verdacht van verkrachting en ontucht met een minderjarige. De man is in juni aangehouden in Spanje en vorige week uitgeleverd aan Nederland. Inmiddels is hij voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Van K. was van 1972 tot 1974 wethouder in Papendrecht en zat namens D'66 tot 1986 in de gemeenteraad. Humanitas maakte van zijn woning gebruik als crisisopvang voor jongeren. Een van die jongeren heeft eind februari aangifte tegen de oud-wethouder gedaan.

Volgens de jongen is hij vanaf zijn dertiende jarenlang door de man misbruikt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.