Nieuwe kampioenen Olympia

05 juli 2002

PAPENDRECHT - Op dinsdag 2 juli werden in Papendrecht de clubkampioenschappen ritmische gymnastiek van gymnastiekvereniging Olympia gehouden. Traditioneel vindt deze wedstrijd aan het eind van het seizoen plaats.

Ilona Blootshoofd werd voor de tweede keer clubkampioene ritmische gymnastiek met een totaal van 25.80 punten voor oefeningen met de bal, lint en zonder materiaal. Vorig jaar was Ilona ook al de beste van de ritmische afdeling. Ilona komt uit in de categorie 2E.

In de categorie 5E was Gerdina Stremler de beste met 24.5. Renske Brouws behaalde de gouden medaille in de categorie 4E met 24.65. Anne van Uden was de beste in de categorie 3E met 24.60. Alle turnsters lieten oefeningen met bal, lint en zonder materiaal zien. De oefeningen van de prijswinnaars werden gezien de puntentotalen over drie oefeningen gewaardeerd met punten boven de 8.

De clubkampioenschappen toestelturnen van Olympia werden eind mei al gehouden. Het nieuwe wedstrijdseizoen voor de turnsters start weer in november met de clubteam wedstrijden voor de turnsters in de Nationale Wedstrijd Sport. De turnsters in het Landelijk Oefenstof Systeem (LOS) starten in januari met de regionale wedstrijden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.