Vandalen vernielen inventaris scouting Van Brederode

04 juli 2002
Vandalen vernielen inventaris scouting Van Brederode

PAPENDRECHT - In de nacht van donderdag op vrijdag 30 juni is er voor de zoveelste keer ingebroken in het gebouw van scouting Van Brederode aan de Kamerlingh Onneslaan. De schade is enorm, een jeugduitwisseling komt in gevaar en de medewerkers moeten opnieuw moeite doen om zichzelf te motiveren.

Alles wat breekbaar was, werd kapot geslagen, omdat ze waarschijnlijk niets vonden wat voor de inbrekers van waarde was. Aangezien brandstichting blijkbaar net iets te ver ging, hebben ze een ontstane brand zelf met water geblust. Ze zijn echter 'vergeten' de kranen weer te sluiten, zodat er een enorme waterschade is ontstaan. Ook alle brandblusapparaten zijn leeggespoten. Werkelijk alle kasten en ruimten zijn opengebroken en de inhoud hiervan is verspreid door heel het gebouw.

De schade bedraagt volgens groepsvoorzitter L. Hessing liefst € 25.000,-.

Wanneer er getuigen zijn of iemand meer weet over de vernielingen, dan wordt er verzocht te bellen naar de politie Zuid-Holland Zuid, tel: 0900-8844

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.