Bomen verwijderd na iepenziekte

28 juni 2002

PAPENDRECHT - Helaas is de gemeente Papendrecht door de iepenziekte gedwongen bomen die door deze ziekte zijn getroffen zo snel mogelijk te verwijderen om verdere besmetting zoveel mogelijk te voorkomen.

Op dit moment zijn zo'n twintig iepen verwijderd aan de Burgemeester Keijzerweg, bij het zwembad, in de Alfred Nobelstraat, de Groen van Prinstererstraat en in park Oostpolder. De verwachting is dat nog meer iepen zullen afsterven.

De verwijderingswerkzaamheden worden uitgevoerd door een aannemer die het
hout afvoert. Dit hout mag overigens niet ongeschild gebruikt worden als
open haardhout i.v.m. besmettingsgevaar.

In de loop van de tijd worden de meeste plekken weer opgevuld met nieuwe bomen (van een ander soort).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.