Wereldwinkel doet oproep namens koffieboer

19 april 2002

PAPENDRECHT - Op Europese Wereldwinkeldag, zaterdag 27 april, zal er om 12.00 uur precies op meer dan 200 plaatsen in Nederland door honderden koren het koffielied `Mi Corazòn' klinken.

Het lied wordt in Papendrecht op initiatief van Wereldwinkel Papendrecht in winkelcentrum De Meent gezongen door het dameskoor Viva la Musica en het Papendrechts Mannenkoor. Zij zullen versterking krijgen van een aantal medewerkers van de Wereldwinkel.

Iedereen is van harte welkom om onder het genot van een heerlijk kopje koffie te komen luisteren. Het lied `Mi Corazón' is een kreet uit de harten van alle noodlijdende boeren en boerinnen. Met de huidige wereldwijde koffiecrises hebben zij het moeilijker dan ooit. Zij ontvangen op dit moment vaak niet eens de kostprijs voor hun bonen.

Op zaterdag 27 april zal dit zeer nadrukkelijk onder de aandacht gebracht worden. De Wereldwinkel biedt een aantrekkelijk alternatief: een hoogwaardige kwaliteit Fair Tradekoffie met het keurmerk Max Havelaar, waarvoor een rechtvaardige prijs is betaald die direct ten goede komt aan de koffieboer. Van de aankoopprijs van Fair Tradekoffie gaat 33 procent rechtstreeks naar de koffieboer; bij gewone koffie is dat 5 procent. Met de aankoop van Fair Tradekoffie - met het keurmerk Max Havelaar - krijgen de boeren waar ze recht op hebben: een eerlijke prijs en uitzicht op een beter bestaan.

Vanaf 11.30 uur schenkt de Wereldwinkel voor het publiek deze koffie. Daarnaast worden er aan alle kinderen Wereldwinkelballonnen uitgereikt.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.