Geluidsscherm A15 twee meter lager

08 april 2002

PAPENDRECHT - Het geluidsscherm langs de A15 ter hoogte van de N3 en de Matenasche Scheidkade in Papendrecht wordt twee meter lager dan de bedoeling was.

Volgens Rijkswaterstaat stuitte een scherm van vijf meter op veel bezwaren. Bij de bouw van zo'n scherm zou er 's nachts gewerkt moeten worden en dan moeten delen van de weg worden afgesloten. 

Naast het voordeel dat de weg bij de bouw van een lager scherm niet deels wordt afgesloten, worden de kosten ook aanzienlijk lager voor de gemeente. Papendrecht bespaart hiermee 143.000 euro. De toekomstige bewoners van de Oostpolder, voor wie het scherm bedoeld is, hoeven niet te vrezen dat zij met geluidsoverlast te maken krijgen. Rijkswaterstaat garandeert dat de overlast onder de wettelijke norm blijft.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.