Gemeente Papendrecht presenteert vernieuwde website

05 april 2002
Gemeente Papendrecht presenteert vernieuwde website

PAPENDRECHT - Burgemeester De Bruin presenteerde op donderdag 4 april 2002 om 19.30 uur de vernieuwde website van de gemeente Papendrecht (www.papendrecht.nl) in de raadzaal van het gemeentehuis.

Naast de website werd ook het Raadsinformatiesysteem (RIS) geïntroduceerd.
De nieuwe website is één van de manieren om overheidsinformatie transparanter te maken. De site is opnieuw vormgegeven, de opzet is duidelijker geworden en heeft een goede zoekmachine gekregen. Bovendien is de site beter toegankelijk voor blinden en slechtzienden. De gemeente benadrukte dat de nieuwe website een groeimodel is. De site wordt in de komende maanden dan ook nog verder ontwikkeld en geoptimaliseerd.

Het RIS is in eerste instantie een geautomatiseerde informatievoorziening voor

gemeenteraadsleden, maar is via internet voor iedereen toegankelijk. Via het RIS kan alle informatie over bijvoorbeeld de eerstvolgende raadsvergadering worden geraadpleegd, maar ook heel veel achtergrondinformatie over gemeentelijke besluitvorming en bijbehorende documenten.

Alle raadsleden hebben tevens een computer met beeldscherm en vooraf geïnstalleerde software in bruikleen van de gemeente ontvangen (zie foto rechts). Op deze wijze kan ieder raadslid een goed contact onderling onderhouden en met burgers van de gemeente Papendrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.