GroenLinks en D66 uit coalitieonderhandelingen

27 maart 2002

PAPENDRECHT - De fracties van GroenLinks en D66 hebben zich woensdag teruggetrokken uit de coalitieonderhandelingen, die door het Papendrechts Algemeen Belang (PAB) worden geleid.

Vorige week maakte het PAB bekend dat zij een brede coalitie zou vormen met het CDA, de VVD en de lijstcombinatie GroenLinks/D66. GroenLinks en D66 zijn echter teleurgesteld dat het PAB deze informatie naar buiten had gebracht zonder overleg met de betrokken fracties.

Ook zijn de partijen het niet eens met het bericht dat zij geen wethouder zouden leveren. "Het was bekend dat wij een voorkeur hadden voor vier wethouders. Wij zijn teleurgesteld dat er vanuit wordt gegaan dat onze fracties het college zouden steunen zonder daadwerkelijke deelname", aldus René van Engelen namens GroenLinks/D66.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.