School op Oosteind nu wel normaal te bereiken

20 maart 2002

PAPENDRECHT,19 maart 2002 (ingezonden door een inwoner aan het Oosteind)

Een aantal weken geleden stuurde ik u een e-mail (zie onderaan). Ik vroeg uw aandacht voor de gebrekkige ontsluiting van het Oosteind naar de nieuwe school. U reageerde met een ingezonden brief. Daarvoor wil ik u danken. De reacties hierop waren van dien aard dat mijn vrouw en ik eraan twijfelen of we ooit nog eens onze naam aan een een dergelijk bericht zullen hechten maar het gevolg was wel dat de gemeente ook reageerde.

We zijn nu een aantal weken verder en er is inderdaad een pad aangelegd. Het is een puinpad geworden. Niet duur, niet bijzonder maar onze kinderen kunnen nu met droge voeten en schone kleding naar school en daar zijn we heel blij mee. Dat was onze bedoeling.

Daarom schrijf ik u nu dit bericht. We hebben kritiek geuit op Gemeente Papendrecht en ze hebben geluisterd. Dan vind ik ook dat er op een positieve manier gereageerd mag worden. Ik wil u vragen of u nogmaals aandacht wil schenken aan dit onderwerp. Er wordt al genoeg kritiek gegeven op de overheid, dan mag er ook eens iets goeds gemeld worden.

Met vriendelijke groet,
Een bewoner aan het Oosteind


PAPENDRECHT, 5 februari 2002 (ingezonden door een inwoner aan het Oosteind)

Bij deze wil ik uw aandacht vragen voor het volgende 'probleem'.
Wij zijn woonachtig op het Oosteind. De kinderen van het Oosteind en de Matena zijn de afgelopen 6 jaar vanwege het plaatselijke schoolbeleid van locatie naar locatie gesleept. (In mijn eerste schatting zijn dat ongeveer 24 kinderen en waarschijnlijk worden dat er in de toekomst meer.) Na 6 jaar komt daar een eind aan. Deze week gaat de nieuwe school in de wijk Oostpolder open. Eindelijk kunnen die kinderen op een normale manier naar school.
Er kleeft één maar aan dit verhaal. Zoals het er nu naar uitziet kunnen ze er niet eens komen. Al een half jaar geleden attendeerden wij de ambtenaren op dit feit. De kinderen kunnen er namelijk alleen maar komen als ze de Tiendweg Oost uitfietsen tot in de nieuwe wijk en dan moeten zij weer terugfietsen om bij de school te komen. U moet zich voorstellen dat er zelfs kinderen bij zijn die vanaf Sliedrecht deze rit moeten maken. We hebben het over kinderen in de basisschoolleeftijd.

Kortom, ze kunnen eindelijk naar een school op loop- en kijkafstand van huis maar sommigen moeten zelfs verder fietsen als ze nu al moeten om er te komen. We hebben al herhaaldelijk aan de gemeente gevraagd of er misschien een paadje gemaakt kan worden tussen de volkstuinen door. Dat hoeft niet duur, groot of bijzonder te zijn. De mogelijkheid is ruimschoots aanwezig. Wij denken dan ook dat het een kleine moeite is om zoiets te realiseren. Zoals de situatie nu is zakken ze tot ver over hun enkels weg in de blubber. Daar stuur je natuurlijk je kind niet doorheen. Vergeet niet dat je de kinderen dan 2x per dag moet verschonen in deze situatie.

Al ruim een half jaar horen we het verhaal: "Het heeft onze aandacht maar er is nog geen oplossing voor dit probleem. Zodra we er aan toe zijn gaan we een oplossing bedenken."
Inmiddels zitten onze kinderen er. Ik hoop dat u wat met dit verhaal kunt doen. Als u er niets mee doet dan hoor ik dat ook heel graag van u. Dan wil ik aan andere bellen gaan trekken. Ik heb wat foto's meegestuurd zodat u zien kunt wat ik bedoel.

Met vriendelijke groet,
Een bewoner aan het Oosteind

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.