Stilte-uur, initiatief Rooms-Katholieke kerk, wordt voorgezet

06 maart 2002

PAPENDRECHT - Het initiatief van de Rooms-Katholieke kerk om de kerk één avond per week open te stellen, vond navolging door de Morgensterkerk in december, de Elimkerk in januari en de Bethlehemkerk in februari.

Wie zich op een woensdagavond even wil terugtrekken, kan een kerk komen en stil zijn, maar men kan ook een kop koffie drinken en een luisterend oor zoeken. In maart is de Hervormde Grote Kerk aan de Kerkbuurt alle woensdagavonden geopend van 18:45 tot 20:00 uur. Op deze woensdagavonden zullen steeds gastvrouwen en/of -heren aanwezig zijn die zich -alleen indien gewenst - als gesprekspartner zullen aanbieden.

Het Overlegorgaan Kerken Papendrecht (OKP) gaat in het voorjaar evalueren of men dit stilte-uur zal voortzetten in heel Papendrecht en gedurende het hele jaar. In de lokale politiek gaan trouwens stemmen op om in het centrum van Papendrecht een vaste stilteruimte in te richten waar kerkelijke vrijwilligers op verzoek beschikbaar zijn.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.