Christenunie hoopt op 3 zetels

19 februari 2002
Christenunie hoopt op 3 zetels

PAPENDRECHT - "De ChristenUnie hoopt de komende verkiezingen door te groeien naar 3 zetels". Dit zegt lijsttrekker Wilco Scheurwater. Hij vindt het overigens jammer dat de ChristenUnie lijstnummer 8 gekregen heeft. Dit staat niet in verhouding tot de tot nu toe gerealiseerde groei. Op basis van het resultaat in 1998 zou men nu het lijstnummer 5 moeten krijgen.

De Kiesraad besliste echter dat de ChristenUnie qua lijstnummer onderaan moet beginnen. Dit komt, omdat men de vorige keer nog onder de combinatienaam RPF/GPV meedeed aan de verkiezingen, terwijl men nu samen één partij vormt. Een nieuwe partij vroeg om een nieuwe registratie.

Scheurwater heeft zin in de campagne. "Wij gaan er vanuit dat ons programma en onze uitstekende kandidaten weer meer kiezers zullen trekken. Hopelijk levert ons dat 3 zetels op. De ChristenUnie wil politiek bedrijven met als basis de waarden en normen die uit de bijbel tot ons komen. Onze kandidaten zijn betrokken op de samenleving en je hoort ons niet alleen wanneer wij 'teugen' zijn. In dit dorp gaan er een aantal zaken niet goed en wij hebben een uitgesproken mening over oplossingen", aldus Scheurwater.

Meer informatie over kandidaten en programma treft u aan op de (regelmatig bijgewerkte) website www.christenunie.nl/papendrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.