Drechtsteden scoren goed met website

06 februari 2002

Regio - In de Kwaliteitsmonitor Overheidswebsites 2001 van advies.overheid.nl, een initiatief van minster Van Boxtel, is de website van de Drechtsteden (www.drechtsteden.nl) op de zesde plaats geëindigd in de categorie 'overige overheidssites'. In totaal vallen er 60 websites in deze categorie, variërend van de Algemene Rekenkamer tot de Stadsregio Rotterdam.

De monitor is dit jaar voor de derde keer uitgevoerd. De kwaliteit van de
overheidswebsites is beoordeeld op basis van vier criteria die de kwaliteit
van de website bepalen: gebruikersvriendelijkheid, aanbieden van bestuurlijke informatie, dienstverlening en de mate waarin de inwoner wordt betrokken door de overheid. Specifieke scores in de categorie 'overige overheidssites' konden worden gehaald door bijvoorbeeld een organogram op de website te hebben, door de namen te vermelden van de leden van het bestuur en door een agenda met aankondigingen op te nemen. Het complete rapport is te vinden op http://advies.overheid.nl

De Kwaliteitsmonitor Overheidswebsites brengt jaarlijks in kaart wat de kwantiteit en de kwaliteit is van de Nederlandse overheid op Internet. Door deze jaarlijkse meting ontstaat een beeld van meerjarige ontwikkeling van overheidssites. De monitor biedt de Drechtsteden een gratis onderzoek waaruit aandachtspunten voortkomen voor de verdere ontwikkeling van de website.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.