Nieuw theater in Papendrecht

12 januari 2002

PAPENDRECHT - In een extra vergadering op dinsdag 8 januari heeft de Culturele Raad Papendrecht een positief advies uitgebracht over het voorstel van het College van B en W met betrekking tot de bouw van een nieuw theater als onderdeel van de vernieuwing van het centrum van Papendrecht. Het moet een multifunctioneel cultureel centrum worden met een kunstuitleen, bibliotheek, speel-o-theek en een theater met ongeveer 500 stoelen.

In de vergadering werd waardering uitgesproken voor het besluit van het College en voor wethouder Frank de Jong in het bijzonder, die met dit plan zijn nek uitsteekt om het culturele aanbod in Papendrecht minimaal op het huidige niveau te handhaven.

CRP-voorzitter Hans Hulswit benadrukte dat de Culturele Raad al zeker 10 jaar lang gepleit heeft voor nieuwbouw binnen de eigen gemeente. "Dit voorstel beoogt precies datgene wat de CRP altijd gewild heeft. We zijn erg blij dat het College nu deze kant op wil".

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.