Uitreiking vrijwilligersmedaille vrijwilligers Rode Kruis

24 december 2001
Uitreiking vrijwilligersmedaille vrijwilligers Rode Kruis

PAPENDRECHT - Een vijftal van deze vrijwilligers hebben voor hun jarenlange inzet als "vrijwilliger in parate dienst bij de rampenhulpverlening" van Het Nederlandse Rode Kruis de vrijwilligersmedaille openbare orde en veiligheid ontvangen. Deze medaille en bijbehorende oorkonde alsmede de jaarspeld werd hun als blijk van waardering vanwege Hare Majesteit de Koningin overhandigd.

De vijf vrijwilligers zijn: Anja Commandeur (10 jaar) - Cobie le Maire (10 jaar) - Koos v/d Hoeven (10 jaar) - Aukje de Jong (30 jaar) en Ted van Daal (30 jaar).

De afdeling Papendrecht van het Nederlandse Rode Kruis bestaat uit een grote groep enthousiate vrijwilligers.De Rode Kruis vrijwilliger zie je niet alleen voor de eerste hulp verlening bij sportevenementen, braderieën e.d. maar ook op vaste tijden in de verzorging-tehuizen binnen de gemeente Papendrecht. De afdeling "welfare" ontfermt zich over de bewoners en begeleidt hen bijvoorbeeld met "handenarbeid". Het Jeugd Rode Kruis verzorgt de opleiding voor Jeugd EHBO.
Deze opleiding wordt in het afdelingsgebouw aan de Duivenstraat gegeven maar ook op diverse scholen binnen Papendrecht.

Een minder bekende taak van het Rode Kruis is dat zij beschikbaar is voor de rampenhulpverlening.
Voor deze taak is zij speciaal opgeleid. Een kleine groep maakt deel uit van het z.g.n. SIGMA-team (Snel Inzetbare Groep ter Medische Assistentie). Dit team assisteert de professionele hulpverlener (de ambulancedienst) bij rampen en grote ongevallen. Ook is er een groep vrijwilligers welke zich bezig houdt met Opvang & Verzorging (O&V). Deze vrijwilligers staan paraat om bij een ramp aanwezig te zijn in één of meerdere opvangcentra waar de "burger" naar verwezen kan worden bij een (dreigende) ramp.

De afdeling Papendrecht kan altijd vrijwilligers gebruiken, dus als u belangstelling heeft voor een vrijwilligers taak neem dan kontakt op met Ted van Daal, tel: 615 39 39 of stuur een mailtje naar info@rodekruis-papendrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.