Luchtmacht bergt bommenwerper

22 november 2001

De Bergingsdienst van de Koninklijke Luchtmacht begint op maandag 26 november met de voorbereiding en uitvoering van de berging van de Britse bommenwerper in de Oostpolder. Tevens wordt bekeken of het vliegtuig nog bommen aan boord heeft. Deze worden dan door de Explosieven Opruimings Dienst veilig gesteld. Verschillende overheidsdiensten werken voor en tijdens de berging nauw samen. De bommenwerper is in de nacht van 21 juli 1944 neergeschoten door Duits luchtafweergeschut. Bij de crash zijn zeven bemanningsleden omgekomen en begraven op de Algemene Begraafplaats.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.