Buurtcomité BBW

26 oktober 2001

PAPENDRECHT - Rond de plannen voor mogelijke sloop van de woningen van de Boomgaardstraat, Weteringsingel en een deel van de Badhuisstraat, is er inmiddels het één en ander gebeurd.

De werkgroep van het Buurtcomité heeft een kennismakingsgesprek gehad met wethouder de Koning. Tijdens het gesprek zijn de plannen toegelicht. De gemeente heeft een bureau, Akro Consult uit Den Haag, in de arm genomen om de plannen door de inspraak te loodsen. Door de leden van de werkgroep is aan de gemeente gevraagd waarom de indruk wordt gewekt dat alles al vast staat. Op de website, in de media en in alle correspondentie van de gemeente wordt er al vanuit gegaan dat er gesloopt gaat worden. De gemeente vond het bij monde van de projectmanager van Akro Consult jammer dat het in de communicatie met de burgers zo overkomt en bevestigt dat er nog niets vast staat! Hij gaat er zelfs vanuit dat het uiteindelijke plaatje er totaal anders uit gaat zien.

Uit het gesprek is tevens duidelijk geworden hoe de plannen voor de sloop tot stand zijn gekomen. De gemeente wil een nieuwe ontsluitingsweg realiseren. Hiervoor zouden enkele woningen van de Boomgaardstraat gesloopt moeten worden. Volgens de gemeente is er studie gedaan naar alternatieven. De werkgroep heeft die studie opgevraagd om deze verder te bestuderen en om te bekijken of er inderdaad geen goede alternatieven zijn.

Binnenkort heeft de werkgroep overleg met de woningstichting. Voor het Buurtcomité is van belang om van de verhuurder te horen waarom hij aan sloop van de woningen denkt en waarom hij hierover vooraf geen overleg heeft gevoerd. Volgens wettelijke bepalingen behoort de woningstichting daarover eerst met de huurdersorganisatie te overleggen. Dit is niet gebeurd. Als er nog niets vast staat en alles nog mogelijk is, zoals wordt aangegeven, dan moet groot onderhoud of renovatie ook een optie zijn. De woningstichting zal dus met alternatieve plannen moeten komen.

Op 27 november staat een informatieavond voor de bewoners van de Boomgaardstraat, Weteringsingel en van Badhuisstraat 1 t/m 9 op het programma. Over de invulling daarvan moet nog overleg plaatsvinden.

Wij vinden het jammer, dat de gemeente mondeling, in een besloten overleg, stelt dat alles nog mogelijk is en op hun website en op informatieavonden nog steeds aangeeft dat de woningen gesloopt worden. De gemeente heeft aangegeven het vervelend te vinden dat in de communicatie de indruk wordt gewekt alsof alles al rond is, maar verzuimt om dit in het openbaar recht te trekken. Voor de communicatieadviseur van Akro Consult moet dat toch niet moeilijk zijn.

Wij zitten te wachten op de zin: "Voor de Gemeente Papendrecht staat nog niets vast, ook groot onderhoud of renovatie van de woningen is voor ons een optie."

Meer informatie: Website Buurtcomité BBW
E-mail: buurtcomite.bbw@hetnet.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.