Rommeldam

27 augustus 2001
Rommeldam

Van maandag 27 t/m vrijdag 31 augustus was er weer Rommeldam van 10:00 - 15:00 uur voor kinderen van 6 t/m 12 jaar in jeugdcentrum Interval. Het jaarlijkse knutselfestijn stond dit jaar in het teken van muziek. Kinderen konden kaarten maken, knutselen, strijkkralen, schminken naaien, gipsen, bloemschikken, kleien, verven, figuurzagen en natuurlijk was er de timmerstraat. Ook werd er een krant gemaakt en konden de kinderen film kijken. Verder konden de kinderen dit jaar in kleine groepjes zelf een CD maken, die ze na hun opname mee naar huis kregen.

De kinderen mochten natuurlijk ook alle andere creaties die ze gemaakt hadden mee naar huis nemen. Ook voor de inwendige mens werd gezorgd: zo was er snoep, poffertjes en een gourmet. Op dinsdag was er een suikerspinapparaat en op donderdag een popcornapparaat. Op woensdag konden de kinderen zich uitleven op het springkussen. Vrijdagmiddag werd Rommeldam op geweldige manier afgesloten, want Rommeldam werd omgetoverd tot Trommeldam. Onder leiding van een docent van de Toon Kunstmuziekschool mochten alle kinderen plaats nemen in een groot orkest met hun zelfgemaakte muziekinstrumenten.

Om 10.00 uur opende de nieuwe burgemeester van Papendrecht, dhr. De Bruin het knutselspektakel met een klap tegen de 'trommel'.

De hele zaal was versierd met alles wat te maken heeft met muziek

Figuurzagen: jong geleerd, oud gedaan!

Kinderen konden ook zelf CD's maken met allerlei versieringen.

Bij bijna ieder onderdeel was het dringen geblazen!

Voor de nauwkeurige werk(st)ers was het een uitdaging om een mooi motief te maken met kraaltjes.

Op vrijdag was er Trommeldam en werd er door bijna 200 kinderen flink wat muziek gemaakt op zelfgemaakte instrumenten.

© fotografie: Hans Huisman

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.