Papendrecht verliest ongelukkig van BVCB

05 oktober 2020
Hoofdtrainer vv Papendrecht Johan Sturrus (gemaakt is door Guillaume Kortekaas)

PAPENDRECHT - Op zaterdagmiddag 3 oktober speelde Papendrecht van hoofdtrainer Johan Sturrus op sportpark De Sporthoek in Bergschenhoek de uitwedstrijd tegen BVCB. Ook aan het derde competitieduel werden geen punten overgehouden. Papendrecht creëerde genoeg kansen en verdiende meer, maar de afronding liet te wensen over. Overigens kreeg de thuisploeg ook genoeg kansen om meermaals te scoren. Hierdoor was het een leuke wedstrijd, ondanks het troosteloze weer en de troosteloze ambiance.

Papendrecht had veel moeite met het kunstgras en leed aanvankelijk veel balverlies waardoor BVCB in de openingsfase de gevaarlijkste ploeg was. Toch was het Papendrecht dat in de 9e minuut op voorsprong kwam. De eerste fatsoenlijke aanval was gelijk raak. Jarden van Ek kwam van de linkerkant naar binnen. Zijn schot werd gepakt door de sterk keepende Wesley van der Molen. De rebound was voor Djerrel Saffignani, maar weer lag Van der Molen in de weg. Lorenzo van Wijk rondde van 16 meter wel af en scoorde zo het eerste Papendrechtse competitiedoelpunt van het seizoen.

Lang kon Papendrecht niet genieten van de voorsprong. In 12e minuut lag de bal achter Roy Rijntjes. BVCB-linksbuiten Evan Blom snelde langs Michael van Rooijen en zijn voorzet werd via de kluts binnen gewerkt. Niet veel later keek Papendrecht tegen een achterstand aan nadat een vrije trap van de rand van het strafschopgebied langs de muur in de hoek werd geschoten. Tot aan de rust was er genoeg te beleven. Door balverlies over en weer ontstonden voor beide doelen de nodige hachelijke situaties.

In de 2e helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Beide keepers moesten regelmatig hun kwaliteiten laten zien, wat aantoonde dat er weer genoeg te beleven viel. BVCB speelde in de 2e helft wat afwachtend, maar was gevaarlijk met snelle counters. Papendrecht kreeg ook zijn kansen door opportunistisch spel, maar tot goedlopende aanvallen kwam het zelden. In de slotfase werd aanvoerder Nick Kamerling naar het front gestuurd maar tot grote kansen leidde dit niet. Het bleef 2-1 waardoor Papendrecht wederom met lege handen achterbleef.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen (Ruiz), Kamerling, Van der Waal, Van Ek, Baars, Leenheer, Molenaar, Saffignani (Drenthe), Beemsterboer, Van Wijk (Tomas de Brito).