Kampioenszaterdag bij DES '72

11 oktober 2021
C-jeugd

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag werden 2 teams van handbalvereniging DES '72 kampioen. Als eerste moest de D-jeugd aantreden tegen Ventura uit Schiedam. Onder de goede leiding van Milan Kraaijeveld en Daphne den Oudsten had  Ventura weinig in te brengen. Al snel werd in de eerste helft het verschil gemaakt door snel en goed samenspel. De tweede helft was een kopie van de eerste helft, waarbij men nog kon uitlopen en het kampioenschap kon gaan vieren. Na het eindsignaal stond er een eindstand van 16-6 op het scorebord.

De heren C hadden in de competitie nog geen wedstrijd verloren. Ook nu niet. Hellas uit Den Haag werd aan de zegekar gebonden. Door ook dit weekeinde met 28-08 te winnen werd dit team ongeslagen kampioen.

De dames C konden de eerste helft goed mee met tegenstander Schipluiden. Met de rust stond dit team met 1 punt achter. Maar de tweede helft was de tegenstander te sterk en kon Schipluiden uitlopen naar 16-6.

Ook voor de heren en dames midweeks was het een mooie week. Beide teams speelden een gewonnen wedstrijd tegen respectievelijk Savosa en TOGB. De dames midweeks maakten er een sportieve spannende wedstrijd van onder de goede leiding van Robin Oostdam, die haar eerste wedstrijd floot, en won van de koploper met 14-9. De heren midweeks hadden het wat gemakkelijker. Zij wonnen met 22-5.
Dames 1 wist helaas niet te winnen tegen een sterk spelend Ventura. Er werd verloren met 13-30.