Dames DES '72 pakken winst in eindfase

25 oktober 2021

PAPENDRECHT - Dames 1 van DES '72 moest dit weekeinde in het sportcentrum Papendrecht aantreden tegen Roda '72. Het werd een lastige wedstrijd voor de dames, dat pas aan het eind van de wedstrijd kon worden beslist. 10 minuten voor tijd stond het nog 13-13. Verdedigend werd knap werk verricht en dat beloonde zich in de aanval. Roda '72 kwam niet meer tot scoren en de dames van DES '72 konden uitlopen naar 15-13, dat uiteindelijk ook de eindstand werd.

De heren moesten aantreden tegen Hercules uit Den Haag. Bij een ruststand van 9-14 in het voordeel van Hercules gaf niemand nog een kans voor de heren. Echter schijn bedriegt. De heren pasten hun verdediging aan en kwamen los. Helaas net iets te laat. In de laatste aanval bij een stand van 20-21 in het voordeel van Hercules kwamen de heren niet meer tot scoren en nam Hercules de winst mee naar Den Haag.

De heren junioren, die spelen in het samenwerkingsverband Drechtsteden, moesten aantreden tegen Hercules. Zij konden het alleen de 1e helft bolwerken en verloren uiteindelijk met 26-32.
De jeugd van DES '72 had een goed weekeinde. Er werd niet verloren.De E-jeugd speelde tegen Ventura uit Schiedam en had een moeizame start. Men ging de rust in met een achterstand van 10-6. In een spannende 2e helft knokte zij zich terug in de wedstrijd en haalde een gelijkspel uit het vuur. Na het eindsignaal van de scheidsrechter stond er een 14-14 stand op het scorebord.
De D-jeugd had een vliegende start tegen Indus uit Rozenburg. Dit werd de gehele wedstrijd volgehouden. Door goed samen te spelen werd ruim met 23-9 gewonnen.

De dames C hadden het in de veldcompetitie heel moeilijk. Echter de ruggen werden in aanloop naar de zaalcompetitie gerecht en dat kwam gelijk in de 1e wedstrijd van het zaalseizoen tot uiting. De dames C haalden mede dankzij goed keeperswerk van Isis Mesman een ruime overwinning tegen Savosa uit Barendrecht. Er werd gewonnen met 28-6. Hopen dat zij deze lijn kunnen doorzetten.