Puike overwinning Papendrecht tegen Terneuzen

08 november 2021

PAPENDRECHT - Met een klinkende 0-4 overwinning op Terneuzense Boys pakte Papendrecht de tweede overwinning op rij. De met de bus gekomen Papendrechters hadden op sportcomplex Zuiderpark in Terneuzen gelijk na de aftrap de eerste kans. Terneuzense Boys-keeper Nando Pijnenburg treuzelde te lang bij zijn eerste bal waardoor Juninho van Ree een blok kon zetten. De bal bleef binnen de lijnen maar de verdediging van de Zeeuwen was daarna attent. In de eerste twintig minuten had Papendrecht het betere van het spel maar voor beide goals gebeurde in die periode niets. De eerste kansjes waren voor Papendrecht. Stephan Bravenboer zag zijn schot net geblokt worden en Rick Resoort kopte uit een corner over. Ook Terneuzense Boys kreeg zijn mogelijkheden die vooral uit standaardsituaties kwamen.

In de 36e minuut lieten de rood-zwarten hun machtige wapen weer zien: de snelle omschakeling. Aan de linkerkant stoomde Job van der Werff op die vervolgens de op de rand van de zestien staande Lorenzo van Wijk aanspeelde. Zijn schot verdween in de linker benedenhoek: 0-1. Binnen enkele minuten verdubbelde Juninho van Ree de score. Na een corner van Terneuzense Boys stuurde Cees Baars de snelle spits de diepte in. Met een formidabele goal in de kruising rondde hij de counter af. Vlak voor rust keken de gastheren tegen een nog grotere achterstand aan na wederom een counter over de linkerkant. Dit keer was het Jarden van Ek die vanaf de achterlijn de bal in de doelmond bracht. In een soort flipperkast toonde aanvoerder Xavier Leenheer zich het attentst. Hij bezorgde Papendrecht de dik verdiende 0-3.

Na de rust probeerde Terneuzense Boys de wedstrijd te keren maar de Papendrechtse defensie met het uitstekend spelende centrale duo Jilroy Ruiz en Cees Baars hield makkelijk stand. Papendrecht was minder dominant dan tijdens het eerste bedrijf maar kreeg nog steeds de meeste en beste kansen. In de slotfase prikte Papendrecht er nog een vierde goal bij. Djerrel Saffignani worstelde zich aan de rechterkant langs zijn verdediger en zette voor. De bal werd aan de linkerkant opgepikt door Job van der Werff. Zijn voorzet vanaf de achterlijn werd keurig bij de eerste paal binnengetikt door Semih Kaplan. Een knappe overwinning die een flink deel van de ploegen in de eerste klasse B nog dichter bij elkaar brengt.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Ruiz, Baars, Van der Werff, Resoort (Drenthe), Leenheer, Bravenboer (Kaplan), Van Ek (Tilroe), Van Wijk (Saffignani), Van Ree (Keuter).