Papendrecht uit beker na penaltythriller

15 november 2021

PAPENDRECHT - Papendrecht is op zaterdag 13 november op het eigen sportpark Slobbengors na strafschoppen uit het bekertoernooi geknikkerd door De Zwerver. De beginfase van het duel was voor de gasten. Papendrecht was niet bij de les en kwam met een bal op de paal in de tweede minuut goed weg. Dat Papendrecht nog niet wakker was, bleek een minuut later. Glenn Weijts kon vanaf rechts de zestien in en scoorde vervolgens met een schuiver in de verre hoek.

Na de openingstreffer nam Papendrecht het heft in handen. Dit resulteerde in de 24e minuut in de eerste grote kans. Juninho van Ree gaf Lorenzo van Wijk een vrije kans. Hij raakte de bal voor de goal maar half waardoor de verdediging van De Zwerver kon opruimen. Het was keeper Bas Bijkerk die Papendrecht een handje hielp. Zijn onnauwkeurige trap kon worden opgepikt door Xavier Leenheer. Zijn dribbel eindigde in het strafschopgebied waar hij volgens scheidsrechter Eddy van Yren onreglementair gestopt werd. De elfmeter werd feilloos door Stephan Bravenboer binnengeschoten.

Na de rust was Papendrecht de ploeg met de eerste kansen. Lorenzo van Wijk en Jarden van Ek konden beiden aanleggen in het zestienmetergebied maar hun schoten misten het doel. Daarna ontrolde zich een gelijkopgaande strijd met kansen aan beide zijden. Juninho van Ree was dicht bij de 2-1. Hij werd met een prima steekpass van Stephan Bravenboer alleen richting Bas Bijkerk gestuurd. De stift ging over de uitkomende keeper heen maar verdween aan de verkeerde kant van de paal. Aan de andere kant was Glenn Weijts dicht bij de voorsprong. Hij kon geheel vrijstaand koppen na een voorzet van de rechterkant maar ook zijn doelpoging ging naast. Het laatste kwartier beperkte De Zwerver zich tot verdedigen met als doel het halen van de strafschoppenserie. Toch waren de bezoekers dicht bij de zege. Een vlijmscherpe counter na een corner van Papendrecht eindigde bij Glenn Weijts die alleen voor Roy Rijntjes in het zijnet schoot.

Na eindsignaal van Eddy van Yren konden de ploegen zich opmaken voor de strafschoppenserie. De Zwerver startte de reeks met een strakke bal in de hoek. Bij een stand van 4-3 voor De Zwerver kon Stephan Bravenboer zijn tweede strafschop van de middag binnenschieten maar Bas Bijkerk keerde de inzet nu wel. Robert Kuijpers kon De Zwerver naar de volgende ronde schieten maar ook zijn strafschop werd gekeerd. Vervolgens benutte Papendrecht de gelijkmakende beurt. Bij de achtste penalty van Papendrecht ging het mis. Bas Bijkerk kroonde zich tot de man van de wedstrijd door de strafschop van Cerezo Drenthe te stoppen.

Opstelling Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen, Ruiz, Baars, Van der Werff (Kaplan), Resoort (Saffignani), Leenheer, Bravenboer, Van Ek, Van Wijk (Drenthe), Van Ree.