Handballers DES '72 pakken eerste overwinning

29 november 2021 door de redactie
Priscilla Prins van DES '72

PAPENDRECHT - Het herenteam van DES '72 moest dit weekend aantreden tegen Roda '71. Het werd een sportieve pot onder de goede leiding van Henk Moerland. De eerste helft zat de verdediging van de heren goed dicht, waardoor de tegenstander moeite had om het doel van DES '72 te vinden.

De tweede helft hadden de heren het lastiger en leed men vaak onnodig balverlies. De heren herpakten zich echter snel en konden het doel van de tegenstander weer vinden. Uiteindelijk werd overtuigend gewonnen met 35-21.

Dames 1 nam het als middenmoter op tegen koploper Drechtsteden. De Papendrechtse verdediging stond sterk waardoor de wedstrijd in het begin gelijk op ging. In het tweede deel van de eerste helft werden de eigen kansen minder goed benut door de DES dames waardoor Drechtsteden kon uitlopen naar een 5-12 ruststand. Drechtsteden dacht dat de wedstrijd in de knip zat. Maar de dames van DES '72 dachten daar anders over en begonnen aan een inhaalrace.

Goed samenspel en een serie van fraaie doelpunten van Priscilla Prins zorgde voor een spannend slot. Keepster Floor Deen maakte vlak voor het tijd twee zeer mooie reddingen waardoor er bij het eindsignaal een dik verdiende gelijke stand van 16-16 op het scorebord stond. Een mooi resultaat van de dames van DES '72. De dames C speelden hun wedstrijd tegen SDS '18. Bij de rust stonden de dames al met 14-6 achter en dit konden zij in de tweede helft niet meer goedmaken. Zij verloren met 18-11.

De E-jeugd speelden zaterdag tegen de Meeuwen. Men kwam op deze vroege morgen goed uit de startblokken, waardoor zij met de rust voorstonden met 5-1. In de tweede helft werd deze lijn doorgetrokken en eindigde deze wedstrijd met 4-12 in het voordeel van DES '72.