PKC wint na spannende wedstrijd van DOS’46

20 november 2021 door de redactie
Archieffoto: Richard van Hoek

PAPENDRECHT - Op zaterdag 20 november speelde PKC in de eerste ronde van de Korfbal League een thuiswedstrijd tegen DOS’46.

DOS’46 speelde met veel energie de eerste helft en leek niet onder de indruk van de internationals van PKC. Het eerste gaatje was voor de thuisploeg, maar aan de hand van de prima spelende dames Tessa Lap en Eline van Veldhuisen kwamen de Nijeveners terug. Bij rust stond het dan ook gelijk: 12-12.

Bij PKC viel een zeer zuivere Zita Schröder op, met vier goals uit zes pogingen. Na rust kwam Laurens Leeuwenhoek voor Jelmer Jonker. DOS’46 bleef vasthouden aan de tactiek die in de eerste helft prima werkte. De eerste werd achter gehouden om Olav van Wijngaarden uit de rebound te halen. Dat sorteerde effect en PKC kwam niet echt los. Aanvallend bracht DOS’46 Christian Dekkers, die twee belangrijke goals maakte.

Het spel golfde op en neer, met vijf minuten op de klok was het 18-18. Sanne van der Werff werd naar het andere vak gehaald, naast Brett Zuijdwegt, om het verschil te maken en dat bleek een gouden greep. Drie minuten voor tijd schoot Van der Werff PKC op twee verschil en hoewel DOS’46 nog kansen kreeg, was het gespeeld. PKC houdt, met moeite, de eerste punten in eigen huis. “Heel zuur, er had echt wel meer in gezeten”, aldus Lap van DOS’46 naderhand op de livestream. De einduitslag was 20-18.