PKC wint topper van DVO

29 januari 2022 door de redactie
Archieffoto Richard van Hoek

PAPENDRECHT - Op zaterdag 29 januari speelde PKC een thuiswdstrijd tegen DVO, een wedstrijd tussen de nummer twee (PKC) tegen nummer één (DVO) in poule B.

Het was een wedstrijd met twee gezichten, eindelijk weer voor publiek. Voorafgaand aan het duel werd bekend dat Wim Scholtmeijer en Jennifer Tromp voor onbeperkte tijd bijtekenden bij de Papendrechters: “Fantastisch, hier spreekt veel vertrouwen uit”, aldus Tromp op de livestream.

In de eerste helft vielen de doelpunten als rijpe appelen. Beide ploegen haalden een hoog rendement en gaven elkaar volle druk wat resulteerde in veel steals over en weer. PKC sloeg een eerste gaatje maar DVO bleef goed mee scoren en kon tot 13-13 bijblijven. Vlak voor rust was er opnieuw een gaatje voor de thuisploeg, dat met twee verschil de rust in ging (16-14).

Een stormachtig begin van de tweede helft zorgde voor veel goals over en weer, maar na de vierde van Annelie de Korte (17-16) liep PKC uit naar 25-18. Bij DVO kwam er zand in de motor, terwijl PKC met veel energie en beleving bleef spelen. Twee snelle goals van Koen van Roekel en Gertjan Meerkerk leken nog voor een korte opleving te zorgen, maar daarna bloedde de wedstrijd een beetje dood. PKC liep uit naar een ruime overwinning en nam zo toch een beetje wraak voor het verlies in het eerste duel in Bennekom. De uiteindelijke uitslag was 35-26.