Papendrecht gelijk tegen BVCB

19 februari 2022

PAPENDRECHT - Voetbalvereniging Papendrecht heeft op zaterdag 19 februari 2022 een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen BVCB. De eerste helft, waarin Papendrecht de beste mogelijkheden had, was van beide zijden matig. Het veld en de wind hielpen ook niet echt mee. BVCB zakte veelvuldig in en speelde voornamelijk de lange bal. Papendrecht had het meeste balbezit en kon rustig van achteruit opbouwen. De spitsen werden echter nauwelijks bereikt en als de bal in de voorhoede was, werd er snel balverlies geleden. De grootste kans van de wedstrijd was voor Juninho van Ree. De fysieke sterke Cerezo Drenthe veroverde de bal diep op de helft van BVCB, waarna de bal voor de voeten sprong van Juninho van Ree die vervolgens langs BVCB-keeper Lennart van den Hengel snelde maar zijn schot ging voor een open doel naast. Vlak voor rust was het Jarden van Ek die het strafschopgebied binnen stormde. Ook zijn schot belandde naast het doel.

De tweede helft was een stuk leuker, zonder echt uitgespeelde kansen overigens. Beide ploegen gingen de strijd aan waardoor het een stuk aantrekkelijker werd. Papendrecht kreeg wel enkele mogelijkheden. Kopballen van Rick Resoort en Jarden van Ek, beide na een vrije bal, waren de beste. Sporadisch werden de gasten gevaarlijk in de omschakeling maar ook zij konden geen grote kansen creëren. Toch waren zij dicht bij de openingstreffer. Een vrije bal dwarrelde gedragen door de wind het doelgebied in. Roy Rijntjes kon de bal met behulp van de paal uit zijn doel houden. De op zich prima leidende scheidsrechter Arthur Ebink deelde ondertussen de nodige gele kaarten uit waarvan de meeste overigens terecht. Het was niet verrassend dat er op een gegeven moment een rode kaart zou vallen. De ongelukkige was BVCB-speler Martijn Stel die in de 80e minuut zijn tweede gele kaart pakte. De laatste tien minuten was het eenrichtingsverkeer naar het doel van BVCB. De bezoekers uit Bergschenhoek hielden stand waardoor de 0-0 op het scorebord bleef staan.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Baars, Van der Werff, Resoort, Leenheer, Van Ek, Van Ree, Drenthe (Van Wijk), Saffignani, (Tomas de Brito).

Tekst en foto: Edwin Schreurs.