Papendrecht pakt punt in aantrekkelijk duel

14 maart 2022

PAPENDRECHT - Het doelpuntloze resultaat (0-0) doet anders vermoeden maar op zaterdagmiddag 12 maart vond op het hoofdveld van het Slobbengors een leuk voetbalduel plaats waarin twee ploegen er vol voor gingen. Vanaf de eerste minuut werd voor elke meter gestreden. XerxesDZB was het eerste half uur de bovenliggende partij. Voetbaltechnisch waren de gasten sterker dan de thuisploeg maar de kansen waren vooral voor Papendrecht. Juninho van Ree kreeg de grootste kans van de eerste helft. Hij onderschepte een inworp waarna hij alleen richting Ferry Hagendijk kon. De jonge spits was iets te gehaast en zag zijn schot overgaan. XerxesDZB, dat al snel zijn aanvoerder Kai Fens zag uitvallen met een hamstringblessure, kreeg ook mogelijkheden maar echt uitgespeelde kansen bleven uit. De prima spelende Jarden van Ek en Wesley Tilroe waren beide dicht bij een doelpunt maar beide keren kon keeper Ferry Hagendijk ingrijpen.

Na de rust waren de rollen omgedraaid. Papendrecht was de betere ploeg maar ditmaal waren de kansen gelijkmatig verdeeld. XerxesDZB was vooral gevaarlijk uit de talrijke corners die de Rotterdammers kregen. Papendrecht benutte goed de vleugels. Links kwam Jarden van Ek regelmatig bij de achterlijn en rechts was Cerezo Drenthe gevaarlijk. De grootste kans van de wedstrijd was voor George Tomas de Brito. Cerezo Drenthe werd met een geweldige bal van Michael van Rooijen de diepte ingestuurd. Hij ging ter hoogte van de achterlijn de zestien in en legde de bal terug op Tomas de Brito. De routinier schoot in vrijstaande positie over. Tijdens het laatste deel van de wedstrijd waren er nog kansen voor Jarden van Ek, Juninho van Ree en Cerezo Drenthe maar de voorsprong kwam er niet. Maar ook XerxesDZB kreeg de nodige kansen maar ook de gasten kregen de bal niet in het net. Zo bleef het 0-0. Al met al een terecht uitslag en het derde gelijkspel op rij voor Papendrecht. Dinsdagavond wacht de inhaalwedstrijd in en tegen Brielle, aftrap 20.15 uur.

Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Baars, Van der Werff, Tilroe, Tomas de Brito (Resoort), Van Ree (Bernadina), Saffignani, Van Wijk (Drenthe), Van Ek.