PKC wint vooral in tweede helft van LDODK

12 maart 2022 door de redactie

PAPENDRECHT - PKC boekte zaterdagavond 14 maart 2022 een verdiende overwinning in Gorredijk, maar LDODK weerde zich – met name in de eerste helft – kranig. De bezoekers stonden de hele eerste helft aan de goede kant van de score, maar het gaatje van drie dat ze voor rust hadden werd gereduceerd tot slechts één verschil (14-15).

Ook in de eerste fase na rust bleef LDODK aan het elastiek, maar een buzzerbeater van Jelmer Jonker maakte twee verschil (17-19) en daarna liep PKC, aan de hand van Jonker, uit naar een gaatje van vier. Twee goals van Richard Kunst brachten de beslissing (18-24) en in de daaropvolgende fase leek PKC een heel ruime uitslag neer te gaan zetten, ook omdat LDODK een doelpuntloze fase kende.

De Friezen konden in de slotfase de schade enigszins beperken, maar de overwinning kwam voor PKC niet meer in gevaar. Aan Papendrechtse zijde stond geen maat op Jelmer Jonker, die uiteindelijk twee minuten voor tijd een publiekswissel kreeg en topscorer werd met elf doelpunten. Uitslag: 25-31.