PKC verliest koppositie na verlies tegen Fortuna

26 maart 2022 door de redactie

PAPENDRECHT - Op zaterdag 26 maart 2022 speelde PKC een uitwedstrijd tegen Fortuna in Delft, de laatste wedstrijd in de Korfbal league, voordat de play-offs beginnen.

De strijd ging nog wel om de koppositie. De Fortuna-hal zat bomvol. Het duurde even voor de eerste doelpunten vielen, maar het was PKC dat het eerste gaatje sloeg (5-7). Met drie snelle goals van Fortuna verdween de Papendrechtse voorsprong als sneeuw voor de zon en de thuisploeg kon het resterende deel van de eerste helft op voorsprong blijven (11-9 rust).

Na rust liep Fortuna uit naar vier verschil, maar PKC bleef op het vinkentouw. Van 15-11 kwamen de bezoekers terug tot 15-14, maar de kans op de gelijkmaker werd door Brett Zuijdwegt gemist. Aan de andere kant gaf Michelle van Geffen ‘haar’ Fortuna weer wat lucht door de 16-14 te maken. Fortuna pakte meer rebounds dan PKC en kon vaker herhalen, waardoor de Delftenaren uiteindelijk aan het langste eind trokken.
De uiteindelijke uitslag was 22-18.