Papendrecht Vrouwen 1 wint topper

11 april 2022

PAPENDRECHT - Op zaterdag 9 april stond voor Papendrecht VR1 de topper op het programma tegen medetitelkandidaat NOAD’32 VR1. Voor de wedstrijd was het erg stil in de kleedkamer. De spanning was voelbaar en dat was ook nog het geval in het eerste deel van de wedstrijd. De rood-zwarten speelden slordig. De gasten waren gebrand op een goed resultaat en kwamen een paar keer gevaarlijk voor het doel van Papendrecht-goalie Ilse V. Na een kwartier kwam de thuisploeg beter in het spel. Bij een luchtduel viel de bal via de rug van Samantha voor de voeten van Chantal V. en zij schoot de openingstreffer tegen de touwen. NOAD bleef gevaarlijk en een aantal corners zorgde voor hachelijke momenten. De Papendrechtse dames kwamen redelijk onder druk te staan. Alle aanvallen konden echter worden gestopt door de wederom uitstekende verdediging en keepster Ilse V. Met de stand van 1-0 gingen we aan de thee.

In de rust werden twee wissels doorgevoerd. Zafira en Marleen kwamen voor Shirley en Ilse S. Na rust kwam NOAD’32 VR1 opnieuw als beste uit de kleedkamer. De druk op het Papendrechtse doel was groot en het scheelde een paar keer maar net. Toch bleef Papendrecht knokken en dat betaalde zich uit in de 50e minuut. Petra soleerde het strafschopgebied in, speelde Chantal V. aan en zij schoot voor de tweede keer raak: 2-0. NOAD bleef zoeken naar een treffer. Het leidde tot enkele gevaarlijke hoekschoppen en een schot voor het doel langs dat door niemand werd geraakt. In de 70e minuut ging linksback Samantha geblesseerd van het veld. Noortje nam haar plaats in.

Het spel bleef op en neer gaan met gevaarlijke momenten aan beide kanten. Tien minuten voor het einde kreeg Papendrecht VR1 een vrije trap op 25 meter van het doel. Petra ging achter de bal staan en knalde op prachtige wijze de 3-0 tegen de touwen. De wedstrijd was gespeeld. Danielle kwam nog voor Amine. Na 90 minuten floot de goed leidende scheidsrechter af. Eindstand 3-0. Het kampioenschap komt steeds dichterbij: 7 punten los van de naaste concurrenten. Een heerlijk uitgangspositie voor de resterende wedstrijden. Volgende week staat voor Papendrecht VR1 wederom een topper op het programma. Om 14.30 uur is SSC’55 VR1 te gast op het Slobbengors.