Drechtstreek verliest ook van De Zwerver

17 april 2022
Foto van Piet van Beest

PAPENDRECHT - Drechtstreek was ook zaterdag niet opgewassen tegen een tegenstander die veel feller uit de startblokken kwam dan de blauwwitten. De wedstrijd was nog maar in de derde minuut toen Rick Verloop in een snelle combinatie met Glenn Weijts goed afrondde en de 0-1 binnen schoot. Nauwelijks een minuut later kwam ook de 0-2 van de voet van Verloop in een vrijwel identieke situatie.

Vier minuten na de overrompelende start belandde de wedstrijd in een fase waarin beide ploegen elkaar goed in evenwicht hielden. De Zwerver bleef alert en fel voetballen en Drechtreek zette daar redelijk voetbal tegenover. Het wist zich ook wel wat kansen te scheppen maar de vaste voorste linie met Mark Kunst, Koen Lighaam en Ties van Aggelen ontbrak. Een goede kans op een tegendoelpunt van Drechtstreek was er voor Roger Dupuis, die zijn kopbal gestopt zag worden door doelman Bas Bijkerk van De Zwerver. Veel kansen wist Drechtstreek in de eerste helft niet te scheppen en de rust werd bereikt met 0-2.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld te zien. Drechtstreek probeerde wel maar creëerde weinig en De Zwerver beheerste de wedstrijd. Met de lang geblesseerde Daeley van der Graaff, die Shujendi Martis na de rust verving, leek er wat meer vuur in de weedstrijd te komen maar die viel al weer snel geblesseerd uit. Toen Rick Verloop halverwege de tweede helft ook nog zijn derde doelpunt voor De Zwerver scoorde was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld.

Met het opnieuw ontbreken van zo ongeveer de helft van de vaste basisopstelling behaalde de ploeg van Paul Koster, net als in een eerdere fase van de competitie,  een belabberd resultaat. Het is voor de ploeg te hopen dat men in de laatste fase van de competitie betere resultaten neer kan zetten want de onderste regionen van de afdeling zijn weer in zicht.

Volgende week speelt de ploeg de lastige uitwedstrijd tegen Wilhelmina’26 in Wijk en Aalburg.