Papendrecht verliest belangrijk duel

17 april 2022

PAPENDRECHT - Papendrecht heeft op zaterdag 16 april het belangrijke duel in de staart van de ranglijst verloren van SHO. Het verlies was met name te danken aan het spel in de eerste helft. De meest elementaire delen gingen fout en als daarbij ook nog de agressie ontbreekt, geef je de tegenstander kansen. En die nam thuisploeg SHO op sportpark Kikkershoek in Oud-Beijerland. Met als regisseur Kevin Angel Queijo werd Papendrecht voor rust overklast. Dat resulteerde na een kwartier spelen in de openingstreffer van Roy van der Pligt. Hier zat wel een buitenspelluchtje aan maar na overleg tussen scheidsrechter Lizzy van der Helm en de Papendrecht-assistent Adrie van Rooijen werd het doelpunt goedgekeurd. Tien minuten later verdubbelde SHO de voorsprong na een aanval uit het boekje die werd verzilverd door Ferdinand Röhmelingh. Omdat Papendrecht nauwelijks aan een goede aanval toekwam, was dit ook de ruststand.

De rust zal door Papendrecht-coach Johan Sturrus ongetwijfeld gebruikt zijn om de puntjes op de i te zetten, en met resultaat. Vanaf het begin van de tweede helft was een heel ander Papendrecht te zien. Een Papendrecht dat toonde wel degelijk goed voetbal te kunnen spelen. SHO werd volledig teruggedrongen op eigen helft en er kwamen kansen. Zo werd Jay Luciano op het laatste moment gestuit door de SHO-doelman en zag Juninho van Ree zijn inzet geblokkeerd door een verdediger. Pech was er toen Luciano in een goede positie kwam maar zijn tegenstander de bal met de hand beroerde. De scheidsrechter verzuimde echter dit te bestempelen als strafbaar hands. Toch bleef Papendrecht geloven in een beter resultaat en in de slotfase werd alles in de strijd geworpen dit te bereiken. Dit was echter ook de kans voor SHO om vijf minuten voor tijd met een counter de wedstrijd definitief te beslissen. Rik Schouten was de maker van de laatste treffer van de middag, eindstand: 3-0.

Volgende week weer een belangrijke wedstrijd in de onderste regionen als Brielle op bezoek komt in Papendrecht. Met de instelling die de tweede helft tegen SHO getoond werd, moet een overwinning voor de hoofdmacht van VV Papendrecht mogelijk zijn. De laatste overwinning dateert overigens van 12 februari. Het wordt dus weer tijd.

Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Baars, Van Ek, Leenheer, Saffignani (Ruiz), Bravenboer (Bernadina), Drenthe (Keuter), Luciano (Van Wijk), Van Ree.

Het verslag van de competitiewedstrijd SHO - Papendrecht is geschreven door Theo Wolters.