Drechtstreek: gelijkspel in Wijk en Aalburg

25 april 2022 • 09:04

PAPENDRECHT - Op een winderig veld aan de Maasdijk veroverde Drechtstreek een punt via een gelijkspel tegen Wilhelmina’26. Eenvoudig was dat niet maar na een niet al te beste eerste helft, waarin de ploeg met 1-0 achter kwam, herstelde de ploeg zich na rust.

Al in de 12de minuut kwam Drechtstreek op achterstand door een goal van Maverick van Maaren. Tot grote verbazing van de Drechtstreek spelers negeerde scheidsrechter B.Cakir daarbij het vlagsignaal van de grensrechter wegens buitenspel. De Papendrechters speelden in die fase van de wedstrijd niet sterk. Veel aanvallen werden onderbroken door Wilhelmina spelers die feller speelden dan hun tegenstander. Drechtstreek creëerde voorin weinig kansen. Alleen Mart Wielaard kwam net iets te kort op een pass van Job van Vliet en een goed voorzet van Koen Lighaam ging net voorlangs.

Na rust kwam Thijs den Dunnen in het veld als vervanger van Marco Vrolijk. Die wissel leverde meer actie op in de ploeg. Den Dunnen wist de in de eerste helft vrijwel onzichtbare Ties van Aggelen een aantal keren uitstekend te bedienen. In de 54ste minuut werd Van Aggelen op snelheid hard onderuit gehaald binnen het strafschopgebied. Scheidsrechter Cakir zag er ondanks de blessure van Van Aggelen geen strafschop in en wuifde commentaar op zijn beslissing weg. Drechtstreek kwam wel steeds beter in de wedstrijd en zette flink druk op zijn tegenstander. De gelijkmaker ontstond na een goed genomen vrije trap van Joey d’Haan die de bal in de doelmond bracht. In de scrimmage die daaruit ontstond maakte een Wilhelmina speler op de doellijn een handsbal waarna Patrick Kunst in de rebound hard in schoot: 1 – 1.

In het laatste deel van de wedstrijd knokten beide ploegen om de winnende goal maar slaagden daar allebei niet in. Ze moesten elk tevreden zijn met slechts één punt.

Komende zaterdag staat voor Drechtstreek de thuiswedstrijd tegen GJS op het programma. Aanvang van die wedstrijd is 14.30 uur.