Zuur verlies van Drechtstreek tegen Roda Boys

16 mei 2022 • 10:08

PAPENDRECHT - Na de overwinning op Roda Boys in februari verscheen Drechtstreek zeer gemotiveerd aan de start in de return wedstrijd die zou eindigen in een 1-0 nederlaag. In de basisopstelling stonden twee junioren, Nik Semcesen en Nigel de Deugd. Onder de lat was er invaller keeper Lars Koorevaar die zijn kans kreeg te laten zien wat hij in huis heeft. Reden daarvoor was dat doelman Marvin Straver dinsdag een nare beenblessure opliep op het kunstgras van EBOH en doelman Joris Moesman niet beschikbaar was.

Koorevaar werd vanaf het begin van de wedstrijd behoorlijk onder druk gezet maar wist met enkele uitstekende reddingen zijn doel schoon te houden. Aanvallend was de ploeg van Paul Koster zeer aanwezig en het wist zich een flink aantal kansen te scheppen. Een aantal schoten kwam op lat en paal en een doelpunt leek dichtbij. Roda doelman Jamil Kools had een drukke eerste helft want de druk van Drechtstreek was groot. Vooral de zeer aanwezige Mart Wielaard wist een aantal fraaie kansen te creëren maar ook schoten van Koen Lighaam en Mark Kunst werden gekeerd. De snelle Nik Semcesen wist over rechts een paar keer voor gevaar te zorgen maar ook hij kwam niet tot scoren. Op slag van rust werd een hard schot van hem nog net tot hoekschop getikt.

In de tweede helft leek er bij Drechtstreek wat minder actie in de strijd te zitten. Er ontstonden wel kansen maar Roda Boys ging met wat meer rust en controle spelen. Halverwege de tweede helft wisselde coach Paul Koster de twee aanvallers Mark Kunst en Koen Lighaam. Hun posities werden overgenomen door Ties van Aggelen en Thijs den Dunnen. Die twee verse krachten brachten weer wat meer vaart en dreiging in het spel. Thijs den Dunnen scoorde zelfs op aangeven van Van Aggelen, maar daar stak Roda Boys grensrechter Van Hemert een stokje voor door voor buitenspel te vlaggen. Het geroutineerde Roda Boys dat gecoacht werd door een zeer luidruchtige Jan van Grinsven bleek toch goed voor de overwinning. Bij een uitval passeerde Nils Loef de verdediging en hij stelde daarmee Toby Tan in staat om de 1-0 in te schieten. Wat Drechtstreek ook probeerde, Roda Boys hield de controle, mede door een flink aantal ontregelende onderbrekingen door blessures van Roda spelers. Na 9 minuten verlenging floot scheidsrechter Kevin Konings eindelijk toch af bij een 1-0 eindstand.

Het verlies tegen de nummer 2 van de ranglijst is op zichzelf niet verwonderlijk maar een gelijkspel zou een eerlijker beeld hebben gegeven van de prestaties in  het veld.

Met nog drie wedstrijden te gaan heeft Drechtstreek zeker nog punten nodig om degradatie of nacompetitie te ontlopen. Komende zaterdag speelt het thuis tegen Altena en de week daarop de uitwedstrijd tegen koploper SVW. Op de laatste competitiedag speelt het thuis tegen Wieldrecht.