Papendrecht pakt punt tegen nummer 3

16 mei 2022 • 10:13

PAPENDRECHT - In de strijd tegen de nacompetitie heeft Papendrecht op zaterdagmiddag 14 mei een punt gepakt. In een wedstrijd met een slechte eerste helft maar een leuke tweede werd gelijkgespeeld tegen Nieuwenhoorn, de nummer 3 uit de stand. Papendrecht kreeg op het eigen Slobbengors direct de eerste kans. Jarden van Ek glipte door de nog niet wakkere Nieuwenhoorn-defensie maar keeper Bayka kon redding brengen. Niet veel later kreeg Lorenzo van Wijk een kopkans maar zijn inzet na de voorzet van Juninho van Ree belandde in de handen van Bayka. Papendrecht kon daarna moeilijk de bal in de ploeg houden en was nauwelijks in staat om de aanvallers aan het werk te zetten. Nieuwenhoorn had voornamelijk de bal maar had ook moeite kansen af te dwingen. Toch kwam de ploeg uit Hellevoetsluis op voorsprong. Na slordig balverlies kreeg Gomes Almeida alle vrijheid in de zestien. Zijn bekeken schot was onhoudbaar voor Papendrecht-doelverdediger Roy Rijntjes. Na de openingstreffer bleef het van beide zijden matig. Kansen waren er nauwelijks, balverlies en foute passes des te meer. Toch kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Juninho van Ree werd op linker flank weggestuurd. Zijn voorzet vanaf de achterlijn belandde bij Jarden van Ek. De linkerspits legde de bal terug op de inkomende Djerrel Saffignani die met een geplaatste bal in de hoek Bayka kansloos liet. In de laatste vijf minuten voor de rust was eerst Nieuwenhoorn dicht bij een nieuwe voorsprong. Balverlies in de Papendrechtse defensie leidde tot een kopbal die rakelings overging. Aan de andere kant was Jarden van Ek dicht bij de 2-1. Na een aanval over links kon hij in de zestien uithalen. Zijn inzet werd geblokt. De rebound schoot hij vervolgens over.

Na de rust was de wedstrijd een stuk aantrekkelijker met kansen aan beide zijden en een behoorlijk tempo. Nieuwenhoorn kreeg de eerste kans. Een vrije trap op de rand van de zestien eindigde op de vuisten van Roy Rijntjes. De bal kwam vervolgens tegen het hoofd van de inlopende Christiaan Dabaghian maar ging daarna gelukkig voor Papendrecht over. Aan de andere kant kreeg Jarden van Ek een kans na een razendsnelle counter. Zijn schot ging echter naast. Ook Stephan Bravenboer was dicht bij een treffer. Na een nieuwe counter kapte hij in de zestien zijn directe tegenstander uit maar zijn schot was vervolgens krachteloos waardoor Bayka de bal simpel kon oppakken. Nieuwenhoorn kreeg eveneens mogelijkheden maar ook de bezoekers lukte het niet om het net nog een keer te vinden. De laatste minuten toonde Papendrecht zich tevreden met het punt.

Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Baars, Van der Werff, Leenheer (W. Tilroe), Saffignani (Resoort), Bravenboer (Tomas de Brito), Van Wijk (Drenthe), Van Ree, Van Ek.

Het verslag van de competitiewedstrijd Papendrecht - Nieuwenhoorn en een bijbehorende foto.