Papendrecht dendert over Neptunus-Schiebroek heen

23 mei 2022 • 09:58

PAPENDRECHT - Papendrecht heeft op zaterdag 21 mei in Rotterdam met een klinkende 0-4 overwinning op Neptunus-Schiebroek drie belangrijke punten gepakt. In de eerste tien minuten was het vooral aftasten. De thuisploeg speelde voor zijn allerlaatste kans om rechtstreekse degradatie te voorkomen en Papendrecht had de punten hard nodig om de nacompetitie te ontlopen. De eerste grote kans was voor Papendrecht dat het betere van het spel had. Na een combinatie op de rechterflank sneed rechtsback Michael van Rooijen het strafschopgebied in. Zijn schot werd klem vastgepakt door doelman Angelo Spanjaart. In de 35e minuut volgde een nieuwe, prima kans. Djerrel Saffignani brak door aan de rechterflank. Zijn voorzet werd bij de eerste paal door Cerezo Drenthe op doel getikt maar weer was het Spanjaart die redding kon brengen. Uit de daaropvolgende corner was Nick Kamerling dicht bij de openingstreffer. Zijn bekeken lob na een afgeslagen bal kon net over het doel gewerkt worden door Spanjaart. Niet veel later had de doelman eigenlijk van het veld gestuurd moeten worden na een overtreding met gestrekt been op de doorgebroken Cerezo Drenthe waarvoor de vlag overigens al omhoog was gegaan. Tot ieders verbazing gaf scheidsrechter Verhoeve geen kaart. Cerezo Drenthe probeerde het nog even maar moest toch vlak voor rust het veld verlaten.

Na de rust schoot Papendrecht uit de startblokken. Eerst was het Lorenzo van Wijk die in de 3e minuut een afgeslagen bal op de rand van de zestien oppikte om die vervolgens op schitterende manier in de kruising te schieten. Zes minuten later verdubbelde Jarden van Ek de voorsprong. Nadat hij door een strakke dieptepass van centrale verdediger Nick Kamerling de diepte was ingestuurd, verscheen hij alleen voor invaller-doelman Cas Roosendaal. Van Ek bleef uiterst koelbloedig en scoorde met een bekeken schuiver. De wedstrijd vloog ondertussen heen en weer in een hoog tempo. Ook Neptunus-Schiebroek kreeg kansen maar de Papendrechtse defensie boog niet.

Dat Papendrecht over een fitte selectie beschikt, bleek wel toen halverwege de tweede helft het licht uitging bij de gastheren. Ze werden aan alle kanten voorbijgelopen. Bijna elke aanval was een kans voor Papendrecht. In de 70e minuut deelde Papendrecht de genadeklap uit. Jarden van Ek zette Stephan Bravenboer vrij in de zestien. Hij bediende de geheel vrijstaande Lorenzo van Wijk die zijn tweede treffer van de middag aantekende. Drie minuten later had Lorenzo van Wijk zijn derde moeten maken. Na een snelle omschakeling kon hij alleen richting Cas van Roosendaal die hij vervolgens omspeelde. Zijn te slappe inzet kon nog van de lijn gegleden worden door een Rotterdamse verdediger. De meegelopen Juninho van Ree zorgde daarna alsnog voor de 0-4. In het laatste kwartier was het een wonder dat Papendrecht niet nog meer scoorde. Zo waren er diverse opgelegde kansen voor Van Ree en Jay Luciano maar beide spitsen hadden het vizier niet op scherp.

Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Baars (Ruiz), Van der Werff, Leenheer (W. Tilroe), Saffignani, Bravenboer (Tomas de Brito), Van Wijk (Luciano), Drenthe (Van Ree), Van Ek.

Het verslag van de competitiewedstrijd Neptunus-Schiebroek - Papendrecht en een bijbehorende foto zijn van Edwin Schreurs.