Drechtstreek komt niet verder dan een gelijkspel tegen Altena

23 mei 2022 • 10:01

PAPENDRECHT - In een niet al te aantrekkelijke wedstrijd wist Drechtstreek op de valreep nog net een puntje te pakken. Zo’n vijf minuten voor het eind was de ingevallen Nigel de Deugd erg attent bij een terugspeelbal van Alex McDermott op zijn keeper. De Deugd onderschepte die bal goed en schoof hem keurig onder Altena keeper Rob de Groot door het doel in. Dat bepaalde de eindstand op 1-1.

In de eerste helft van de wedstrijd wisten beide ploegen weinig op de mat te leggen. Het voetbal oogde niet best en het tempo was laag. Altena was toen de iets betere ploeg maar het wist dat niet om te zetten in een voorsprong.

De tweede helft gaf iets meer pit te zien en Altena liet duidelijk blijken dat het graag wilde winnen. Het wist enkele prima kansen te creëren maar doelman Joris Moesman greep uitstekend in op doelpogingen van Jorik Zuidweg en Johnny Schouten. Na ongeveer een kwartier in de tweede helft was Drechtstreek heel dicht bij de openingstreffer maar een hard schot van Koen Lighaam ketste af van de buitenkant van de paal.

In de 65ste minuut was het toch Altena dat op voorsprong kwam. Johnny Schouten zorgde met een goed geplaatste kopbal uit een hoekschop voor de 0-1. Drechtstreek bleef toch aandringen en dat resulteerde in twee afgekeurde doelpunten, één wegens buitenspel en één wegens hands. Door de late gelijkmaker van Nigel de Deugd haalde Drechtstreek nog wel een punt binnen maar of dat genoeg zal zijn om de nacompetitie of directe degradatie te ontlopen zal de komende twee wedstrijden moeten blijken.

Komende zaterdag speelt Drechtstreek de uitwedstrijd tegen SVW, dat die dag bij winst kampioen kan worden. De slotwedstrijd op 4 juni wordt thuis gespeeld tegen Wieldrecht. Het zal ook afhangen van de resultaten van Arkel en Sleeuwijk of Drechtstreek zh zal weten te handhaven in de 2e klasse F.