Bekerwinst Papendrecht VR1

12 september 2022 • 09:46

PAPENDRECHT - Op zaterdag 10 september stond op sportpark Slobbengors de bekerwedstrijd op het programma tussen Papendrecht VR1 en LRC VR1. Na de aftastende openingsfase was de eerste kans voor de thuisploeg. Femke gooide de bal in op Petra die met een steekpass Chantal V. alleen voor de LRC-keeper zette. De Papendrechtse spits schoot de bal echter naast. Na tien minuten kwam de bal via Zafira, Talitha en Petra bij Naomi. Zij speelde de doelvrouwe uit en maakte beheerst de openingstreffer. Vervolgens kregen beide ploegen kansen. Na een kwart wedstrijd voerden de gasten de druk steeds meer op. Na een half uur spelen maakte Quirine een overtreding op twintig meter van het doel. De vrije trap werd door LRC prima genomen. De bal belandde over Papendrecht-goalie Alicia heen in het doel: 1-1. Direct na de aftrap kreeg Chantal V. de bal. Zij stuurde Naomi weg die met een afstandsschot de 2-1 maakte. Papendrecht wilde duidelijk meer. Vijf minuten voor het rustsignaal kreeg Shirley de bal. Zij speelde Petra in. Petra speelde haar tegenstander uit en schoot de 3-1 binnen. Met die stand gingen de ploegen naar de thee. In de rust werd Quirine gewisseld voor Sanne.

De rood-zwarten begonnen sterk aan de tweede helft. Petra pikte de bal op op het middenveld en speelt Sanne in. Zij passte naar Shirley die op het doel schoot. Het schot werd echter gepakt door de keepster van LRC. Een paar minuten later maakte Sanne een prima actie en schoot richting de korte hoek. De keepster wiste de bal naast te tikken. Uit de daaropvolgende, door Shirley genomen hoekschop haalde Sanne uit vanaf de rand van het strafschopgebied maar de bal ging over. Na een uur verliet Petra het veld voor Laura. De laatste twintig minuten van de wedstrijd waren erg rommelig aan de kant van Papendrecht maar de achterhoede bleef scherp. De gasten bleven druk zetten maar verder dan de zestienmeter kwamen ze niet. Na 85 minuten voetballen speelde Chantal V. op Shirley die de bal netjes in het doel schoot. 4-1 was tevens de eindstand. Al met al was het een goede wedstrijd met soms pittige duels.