Derby Papendrecht - Sliedrecht onbeslist

12 september 2022 • 10:22

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT - Na een aantrekkelijke bekerwedstrijd hebben tweedeklasser Papendrecht en eersteklasser Sliedrecht op zaterdagmiddag 10 september de punten gedeeld. Het begin van de wedstrijd op het hoofdveld van sportpark Slobbengors had Sliedrecht iets de overhand. De gasten lieten de bal wat makkelijker rondgaan dan de gastheren en hadden dan ook de eerste kans. Na een snelle omschakeling werd echter overgeschoten. Na de eerste de beste goedlopende aanval van Papendrecht was het gelijk 1-0. Norichio Nieveld zette met een geweldige steekbal Lorenzo van Wijk alleen voor Sliedrecht-doelman Mathijs Donatz. Met een bekeken schuiver zette de Papendrecht-spits zijn team op voorsprong. Na de openingstreffer nam Sliedrecht het initiatief en drukte Papendrecht ver terug, overigens zonder noemenswaardige kansen te creëren. Eén keer was er paniek in de Papendrechtse defensie toen na één van de vele corners de bal in het doelgebied bleef hangen en een onoverzichtelijke scrimmage ontstond. Uiteindelijk kon Papendrecht uitverdedigen.

Na de rust kreeg Papendrecht meer grip op de wedstrijd. De eerste kans was echter voor Sliedrecht. Na Papendrechts balverlies op het middenveld ontstond een hachelijke situatie voor het doel van Roy Rijntjes die uiteindelijk redding kon brengen. Niet veel later lag de gelijkmaker toch in het net bij Papendrecht. Wederom balverlies op het middenveld leidde de tegentreffer in van Sergiano Liong A Kong. Bij toeval viel de bal op de rand van het strafschopgebied voor zijn voeten. Op zijn uithaal in de verre hoek was Roy Rijntjes kansloos. Papendrecht was door de komst van Jay Luciano binnen de lijnen gevaarlijker dan voor rust en kreeg eveneens kansen. De rappe spits was dicht bij een doelpunt na een solo maar zijn inzet werd gekeerd door Mathijs Donatz. In de 65e minuut ontsnapte Jay Luciano aan de buitenspelval. Alleen voor Mathijs Donatz lukte het de snelle aanvaller niet om de keeper te passeren. De wegspringende bal werd door de meegelopen Izzy Stellingwerf opgepikt. De overtreding die vervolgens gemaakt werd door de Sliedrecht-defensie, werd door scheidsrechter Hilgersom bestraft met een strafschop. Lorenzo van Wijk schoot deze vervolgens koelbloedig binnen en zette Papendrecht weer op voorsprong.

Sliedrecht ging na de 2-1 op zoek naar de gelijkmaker maar gebruikte daarbij vooral de lange bal. De Papendrecht-defensie bleef daardoor makkelijk op de been. Toen een keer een voorzet van de zijkant kwam, kon Dennis Verhoef met een knappe kopbal Roy Rijntjes passeren. Gelukkig voor Papendrecht stond de spits in buitenspelpositie waardoor de treffer niet telde. In de 85e minuut was het toch raak voor Verhoef. Bij een hoekschop kwam hij voor zijn man en kopte bij de eerste paal de gelijkmaker binnen. De laatste 5 minuten plus blessuretijd gebeurde er niet veel, behoudens enkele gele kaarten. Toen scheidsrechter Hilgersom affloot, waren beide teams tevreden met het gelijkspel.

Bekerwedstrijd Papendrecht - Sliedrecht plus een bijbehorende foto. Beide zijn van Edwin Schreurs.