Weer geen punten voor Drechtstreek

10 oktober 2022 • 00:01

PAPENDRECHT - Drechtstreek verloor met 0-4 kansloos van het veel feller en attenter spelende Lekkerkerk. De ploeg van trainer Paul Koster liet zich van haar slechte kant zien. Was het streven na de degradatie naar de 3e klasse nog een plekje bij de eerste zeven, de ploeg staat nu bijna onderaan met 1 punt uit drie wedstrijden.

Het eerste half uur van de wedstrijd leek alles nog onder controle. Er werd door beide ploegen zowel aanvallend als verdedigend gecontroleerd gespeeld en aan beide zijden ontstonden kansen. Na een half uur spelen kantelde de wedstrijd toen Faybian Hertstein de bal in tweede instantie achter doelman Joris Moesman liet verdwijnen. Drechtstreek kwam weliswaar terug maar het schot van Patrick Kunst op doelman Dillan Heijnen kon worden gestopt. Na een vrije trap van Gertjan Rothman niet ver van het doel wist Jeffrey Altheer de 0-2 te scoren en toen kort voor rust Bart Sterrenburg ook nog op fraaie wijze de 0-3 mocht scoren keek de thuisploeg al bij rust tegen een serieuze achterstand aan.

In de tweede helft leek Drechtstreek aanvankelijk iets meer controle te krijgen. Er werd aangevallen maar het werd niet gevaarlijker dan twee doelpogingen die op het dak van het Lekkerkerk doel belandden. Na tien minuten was Joey Hakkesteeg te laat bij een sliding die tot een blessure leidde bij zijn tegenstander. Scheidsrechter Leo van Heiningen trok direct rood en Hakkesteeg moest het veld verlaten. Drie minuten later was het opnieuw Jeffrey Altheer die kon scoren: 0-4.  Kort daarna maakte ook Dion Warner een fikse overtreding en ook hij kon, met zijn tweede gele kaart, vertrekken. Coach Paul Koster koos er kort daarna voor om enkele spelers te vervangen en met de invallers  Nigel de Deugd (18), Jordy van Walsem (18) en Jan Abaisa (39!) in de ploeg lukte het Drechtstreek om gedurende 32 minuten de 0-4 tussenstand te handhaven. Even leek het erop dat Jan Abaisa  nog voor een tegendoelpunt zou zorgen maar zijn in eerste instantie gestopte schot werd daarna keurig door hem in de handen van doelman Heijnen geschoten.

Zo eindigde Drechtsteek de wedstrijd met negen man en weer een zeer teleurstellende verliespartij. De ploeg staat nu op de 12e plek met alleen Everstein en Dilettant nog onder zich. Komende zaterdag speelt het de uitwedstrijd in en tegen Arkel.