Drechtstreek wint van Ameide

31 oktober 2022 • 09:28

PAPENDRECHT - Na de winst in de bekercompetitie is de winnende trend in de gewone competitie voorgezet. Zaterdag was het Ameide dat met 4-1 werd verslagen. Die ploeg kwam fel uit de startblokken en zette flink druk maar de Drechtstreek defensie stond nauwelijks serieuze kansen toe. Drechtstreek kreeg gedurende het eerste half uur steeds meer kansen en in de 37ste minuut kopte Mark Kunst de 1-0 binnen nadat doelman Fabian den Hartog de bal in eerste instantie had gestopt.

Halverwege de eerste helft creëerde Ameide vooral via Roel de Kruijk enkele serieuze kansen. Zo schiep hij via een corner een goede kans voor René van Middelkoop om vanuit de tweede lijn keihard uit te halen. Die ‘streep’ werd goed gestopt door doelman Joris Moesman. Toch groeide bij Drechtstreek het zelfvertrouwen, zeker na de 1-0 van Mark Kunst die daar enkele minute later na matig verdedigend ingrijpen van de Ameide defensie ook nog de 2-0 aan toevoegde. Ondanks enkele gevaarlijke hoekschoppen van Drechtstreek bleef die 2-0 tot aan de rust op het bord staan.

In de tweede helft leek Ameide zeer gemotiveerd om de achterstand in te halen. De ploeg zette flink wat snelheid in en in de 53ste minuut wist Roel de Kruijk inderdaad de 2-1 achter Joris Moesman te schieten. Daarop kwam de wedstrijd in fase waarin de goed leidende scheidsrechter Dimitri de Gans enkele keren stevig moest ingrijpen. De gemoederen in het veld liepen op na felle overtredingen en De Gans had enkele gele kaarten nodig om de wedstrijd in goede banen te leiden. De rust keerde weer en na enkele wissels leek Drechtstreek de voorsprong vast te kunnen houden.

Ongeveer een kwartier voor het einde van de wedstrijd bracht coach Paul Koster nog twee verse spelers in, junior Timo Velberg (18) voor Thijs den Dunnen en 2e elftal speler Frank Versteeg voor Ties van Aggelen. Dat bleek een goede ingreep te zijn want Timo Velberg scoorde in zijn debuut op fraaie wijze de 3-1 door heel koel doelman De Hartog te passeren. Kort voor het eind wist Frank Versteeg zelfs nog met een keihard schot de 4-1 te scoren.

Zo eindigde de wedstrijd met een ietwat geflatteerde, maar verdiende overwinning voor de Oostpolderploeg. Volgende week staat de uitwedstrijd op het programma tegen Dilletant in Krimpen aan de Lek. Aanvang 14.30 uur.