PKC geeft ruime voorsprong weg tegen Fortuna

28 november 2022 • 12:38 door de redactie

PAPENDRECHT - Op zaterdag 26 november speelde PKC in Papendrecht de topper tegen Fortuna uit Delft.

Bij PKC stond Olav van Wijngaarden voor het eerst dit Kenonz Korfbal Leagueseizoen in de basis, met masker op vanwege zijn gebroken neus. Dat betekende dat Arjen van Houwelingen op de bank begon. Laurens Leeuwenhoek speelde zijn 250e duel op het allerhoogste niveau en bekroonde dat jubileum met een goede wedstrijd. Met name in de eerste helft was de captain van PKC scherp, net als de rest van PKC. De thuisploeg liep uit naar een 13-8 ruststand, dankzij een enorm reboundoverwicht en een veel beter afrondingspercentage.

In de tweede helft knokte Fortuna zich terug in de wedstrijd. Het spel werd aanvallend moeizaam aan beide kanten. Jessica Lokhorst had Zita Schröder in de tang en Joren van Nieuwenhuijzen gaf veel meer druk op Leeuwenhoek, die in de eerste helft nog tot vijf goals kwam. Aan de andere kant kwam Nik van der Steen erg moeilijk onder de druk van Jelmer Jonker uit. De doelpunten werden schaars vooral bij PKC dat er maar vier maakte na rust. In de slotfase kwam Van der Steen weer eens los van Jonker en direct schoot hij raak: 17-16. In de allerlaatste minuut maakte het aanvalsvak van PKC een verkeerde keuze en daardoor kreeg Fortuna nog één aanval voor de gelijkmaker. Van der Steen schoot zijn ploeg op gelijke hoogte en PKC kon daar niets meer tegenover stellen. Een gelijkspel, dat wellicht voor de Delftenaren voelde als winst. (Uitslag: 17-17)