Ongelukkig verlies Papendrecht VR1

30 november 2022 • 09:09

PAPENDRECHT - Op zaterdag 26 november speelde Papendrecht VR1 op Goeree-Overflakkee tegen De Jonge Spartaan VR1. Op sportpark Spartacus in Middelharnis hadden beide ploegen kansen in de beginfase maar het waren de gastvrouwen die de score openden. Quirine had toen het veld al verlaten met een blessure en was vervangen door Samantha. De 1-0 was voor Papendrecht een soort van wake-upcall want meteen na de aftrap zetten de Papendrechters de tegenstander onder druk. Dit leidde in de 26e minuut tot een mooie aanval die eindigde met een schot op de paal van Chantal. Na een half uur voetballen was daar de verdiende 1-1 die tot stand kwam na een onderschepping en een mooie combinatie over rechts. Snel daarop werd het 1-2, dit keer na een aanval over links. Vijf minuten voor rust was het na goed positiespel op het middenveld en een diepe steekbal ineens 1-3. Vlak voor rust was er een scrimmage voor het Papendrechtse doel. Ondanks een drietal reddingen lukte het niet om de bal weg te krijgen. Dit leidde tot de 2-3 bij rust.

In de tweede helft waren de rood-zwarten soms was te onrustig en onzorgvuldig waardoor De Jonge Spartaan in de 60e minuut de gelijkmaker kon binnentikken. Kort daarop werden Sharona en Shirley gewisseld voor Naomi en Michelle. Na vijf kwartier spelen maakte De Jonge Spartaan ook nog de 4-3. Papendrecht gaf zich zeker nog niet gewonnen. Na een aanval over rechts werd Chantal vrij voor de keeper gezet. Helaas verstapte Chantal zich bij het aanzetten en ging door haar enkel. Papendrecht VR1 was door de wissels heen en moest in de slotfase met zijn tienen verder. De thuisploeg maakte daar gebruik van om het duel definitief te beslissen: 5-3.