PKC wint nipt van DVO

03 december 2022 • 21:38 door de redactie

PAPENDRECHT - Op zaterdagavond 3 december speelde PKC in de Korfbal League een uitwedstrijd tegen DVO.

Er gebeurde veel in Bennekom, waar beide ploegen elkaar volop het vuur aan de schenen legden. Bij DVO begon Gertjan Meerkerk aan de kant, bij PKC ontbrak Richard Kunst in de basis, Arjen van Houwelingen begon naast Jelmer Jonker. Ook Olav van Wijngaarden speelde, in tegenstelling tot vorige week zonder masker. Het was diezelfde Van Wijngaarden die PKC nog op 1-2 zette, maar daarna was het DVO dat de klok sloeg in de eerste tien minuten. Na de 6-2 van Chris van Haren namen Scholtmeijer en Tromp een time-out, die al vrij snel effect sorteerde. Van Wijngaarden en Koen van Roekel waren even later de eerste die na een opstootje op de bon gingen en met een groene kaart voor vijf minuten konden vertrekken. Kort daarna kon Menno van der Neut het zelfde pad bewandelen als Van Wijngaarden en Van Roekel: richting de bank. Hij kreeg een groene kaart na een klein opstootje en Jeffrey van Huenen kwam binnen de lijnen. Desalniettemin bouwde DVO de voorsprong weer wat uit naar vijf verschil (9-4). Veel wissels aan beide kanten in het resterende deel van de eerste helft en stiekem sloop PKC wel wat terug in de wedstrijd. Meerkerk zette met zijn eerste doelpunt de ruststand op het bord, maar vlak voor het einde van de roerige eerste helft kreeg ook Robbe de Wit nog een groene kaart.

De bezoekers kwamen sterk uit de rust en vonden al snel de aansluiting bij DVO. De Bennekommers konden niet meer de verdedigende druk te geven die er in de eerste helft was en PKC begon eindelijk te scoren. In de laatste fase van de tweede helft leek PKC ook de overhand te nemen door een kleine voorsprong te nemen. Echter, DVO gaf niet op en bleef aan het elastiek. Zodanig, dat in de laatste minuut het verschil slechts één doelpunt was. In een poging om snel de bal te veroveren beging De Wit een overtreding, waar hij een gele kaart voor kreeg. Het mocht niet meer baten en DVO moest toezien hoe PKC met miniem verschil alsnog de punten mee naar Papendrecht nam. (Uitslag: 20-21)