PKC wint ruim van Koog Zaandijk

10 december 2022 • 20:24 door de redactie

PAPENDRECHT - Op zaterdag 10 december speelde PKC een thuiswedstrijd tegen KZ. Bij PKC begon Romy de Rijke in de basis ten faveure van Brett Zuijdwegt, Arjen van Houwelingen startte en Jelmer Jonker begon op de bank. KZ startte matig aan het duel, kwam er aanvallend moeilijk uit en had te weinig rebounds. PKC – en dan met name Sanne van der Werff – begon veel beter en liep al snel uit. Bij 8-2 had Van der Werff er al vijf in liggen tegen een percentage van 56%. Bij KZ werd voor rust al gewisseld: Esther Cordus en Anouk Haars werden van vak gewisseld om Van der Werff uit te schakelen maar vervolgens nam Nienke Hintzbergen het scoren over, met als hoogtepunt de buzzerbeater op slag van rust (14-4).

De bezoekers begonnen een stuk beter aan de tweede helft en maakten er in de eerste vijf minuten van de tweede helft al meer dan in de hele eerste helft. Bij PKC kwam Jelmer Jonker in de ploeg voor Olav van Wijngaarden, die in de eerste helft aan zijn neus geraakt werd. Jonker maakte er twee en herstelde het gat weer op tien (20-10). PKC kon veelvuldig herhalen in de aanval en uiteindelijk vielen de ballen wel, waar KZ ook langere aanvallen speelde dan in de eerste helft, maar die niet altijd beloonde met een doelpunt. Alleen Haars haalde het niveau bij KZ en dat was niet genoeg om PKC het vuur aan de schenen te leggen. Van der Werff werd topscorer met zeven doelpunten. (Uitslag: 28-18)