Papendrecht VR1 wint laatste wedstrijd van 2022

19 december 2022 • 09:53

PAPENDRECHT - Voor de laatste competitiewedstrijd van 2022 reisde Papendrecht VR1 naar Middelburg. Na ruim een uur rijden kwam de ploeg aan voor het duel tegen SVO WVV'20 VR1. Na een goede warming-up om de spieren warm te maken begon de wedstrijd. Door hoog druk te zetten, net als meerdere andere teams in de competitie, kwamen de gastvrouwen soms gevaarlijk dicht bij het doel. Papendrecht, dat in een 4-3-3-opstelling speelde, kwam er moeilijk uit en had moeite met het snelle combinatiespel van SVO WVV'20. De eerste kans was voor Papendrecht maar het afstandsschot van Sharona ging over. Vlak voor rust zet SVO WVV'20 een aanval op door het midden. Het schot op het doel zorgde voor de 1-0 ruststand. In de rust werd gezegd dat de Papendrechtse dames korter op onze tegenstander moesten spelen en feller de duels dienden aan te gaan. Met Talitha, Chantal en Petra voor Roos V, Sam en Shirley werd gestart aan de tweede helft.

Papendrecht domineerde het derde kwart van de wedstrijd en was sterker. Er werden felle duels aangegaan op het veld. Na 65 minuten voetballen kreeg Petra de bal en wist die rustig langs de keepster in het doel te schieten. Een kwartier voor tijd passte Michelle op Petra. Zij speelde door op Sharona die met een schot voor de 1-2 zorgde. SVO WVV'20 liet het er niet bij zitten en zette weer aan, met een aantal gevaarlijke aanvallen en schoten op het doel van Papendrecht tot gevolg. De meeste werden gestopt door keepster Alicia of de verdediging maar tien minuten voor tijd werd het toch 2-2 na een voorzet van de zijkant. Beide partijen gingen voor de zege. Zo werd het een spannende slotfase. In de 85e minuut werd op 25 meter van het doel een overtreding begaan op een speelster van Papendrecht. Petra nam de toegekende vrije trap en schoot de bal buiten bereik van de keepster in de kruising: 2-3. Papendrecht wist de laatste vijf minuten te overleven en kon zo met de drie punten naar huis.

Met 12 punten uit 9 wedstrijden staat Papendrecht VR1 op een verdiende 6e plek. Nu lekker uitrusten en genieten van de feestdagen. In januari beginnen de voorbereidingen op de tweede helft van de competitie. We hopen dan ook weer op al jullie support langs de lijn.