PKC wint eenvoudig van Unitas en blijft aan kop Korfbal League

04 februari 2023 • 20:48 door de redactie

PAPENDRECHT - Op zaterdag 4 februari 2023 speelde PKC een thuiswedstrijd tegen staartploeg Unitas uit Harderwijk.

Bij PKC begon Laurens Leeuwenhoek op de bank. Vorige week was hij afwezig vanwege de geboorte van zijn tweede kindje, deze week was hij wel inzetbaar. Maar ook zonder de routinier schoot PKC uit de startblokken.

Binnen een ommezien was het 4-0 en greep de staf van Unitas naar een time-out. Die sorteerde direct effect: twee foutjes van Olav van Wijngaarden werden door Mike van Boven direct afgestraft. Van Boven was hot in Papendrecht, de eerste vier Unitas-goals waren van zijn hand. Na de wervelstorm van de eerste minuten, kreeg PKC het zeker niet cadeau van de Harderwijkers. Tot 9-6 kon Unitas aan blijven haken, maar in de laatste acht minuten voor de rust trok PKC een sprintje en liep toch wel makkelijk weg van de bezoekers (17-8 rust). Opvallend was vooral dat er slechts één vrouwengoal viel aan de kant van Unitas, bij PKC waren de goals beter verdeeld.

De eerste fase na rust verliep bijna identiek aan die in de eerste helft. PKC vergrootte snel het verschil naar 22-9 en al vlot greep Marc Houtman naar een time-out. Ondanks dat PKC zeker twee maten te groot was voor Unitas, bleef de promovendus wel doorgaan. Echter, na driekwart wedstrijd was het verschil inmiddels opgelopen naar veertien doelpunten (27-13) en van spanning was allang geen sprake meer. PKC kon het laatste kwart freewheelend uitspelen en af en toe werd het publiek vermaakt met mooie doelpunten, van onder andere Van Wijngaarden.

Topschutter aan de kant van Unitas werd Mike van Boven met acht doelpunten. In de slotfase bloedde de – verder vermakelijke – wedstrijd enigszins dood, maar PKC deed wat het aan zijn stand verplicht was en zette een ruime uitslag neer. (Uitslag 33-20)