Drechtstreek verliest weer van SV Meerkerk

13 februari 2023 • 09:49

PAPENDRECHT - In een wedstrijd tegen een gelijkwaardige tegenstander kreeg Drechtstreek in blessuretijd een penalty tegen waardoor Meerkerk de drie punten kon binnen halen. Die zure nederlaag dankte het mede aan de eigen interpretatie van de spelregels van scheidsrechter Izaak Roeland. In de ogen van velen, en niet alleen van Drechtstreek zijde, had de ploeg uit Meerkerk met negen spelers in het veld moeten staan en niet met elf.
SV Meerkerk begon de wedstrijd zeer strijdvaardig en het drong Drechtstreek vanaf de eerste minuut ver terug op eigen helft. De blauw-witten hadden geen goed antwoord op de aanvalsdrift van Meerkerk en het doelpunt van Melvin van den Heuvel kwam dan ook niet onverwacht. Die kon hard uithalen en zijn schot was onhoudbaar voor doelman Lars Koorevaar: 0-1. Meerkerk bleef aanvallen en er ontstonden nog meer kansen. Zowel Melvin van den Heuvel als Floren Streefkerk lieten zich voorin duidelijk zien maar een tweede doelpunt bleef uit. Drechtstreek, dat speelde zonder de geblesseerde Thijs den Dunnen en Ties van Aggelen en mét Desley Tolenaar in de basis, kwam daarna steeds beter in de wedstrijd. Het slaagde er in om ook flink wat druk te zetten op de geel-zwarte defensie. Na een half uur in de eerste helft moest een Meerkerk speler zelfs zijn doelman Ruben Verzijl helpen om een doelpunt te voorkomen. Hij sloeg de bal met zijn hand uit de uiterste bovenhoek van het doel en dat leverde hém een gele kaart en Drechtstreek een penalty op. De verbazing was groot dat dit geen rode kaart werd maar Meerkerk mocht gewoon met elf spelers verder. Max Voogelaar verzilverde de strafschop en bracht de stand op 1-1.
In de tweede helft werd de wedstrijd bij tijden fel en soms onvriendelijk. Na ruim een kwartier wist Daan van der Leun de 1-2 binnen te schieten en tien minuten later schoot Koen Lighaam hard en strak de 2-2 tegen de touwen. Zo hielden de ploegen elkaar, net als in de eerste ontmoeting in oktober, lange tijd in evenwicht en enige tijd leek er een remise aan te komen. In de 80ste minuut van de wedstrijd kwam er een goede uitval van Drechtstreek die doelman Verzijl dwong om uit zijn doel te komen. Hij raakte de bal daarbij net buiten zijn strafschopgebied met zijn hand en iedereen verwachtte dat scheidsrechter Roeland hem rood voor zou houden (immers: de doelman raakte buiten zijn zestien de bal met zijn hand) maar de scheidsrechter toonde hem ‘slechts’ een gele kaart. Ook hij kon dus gewoon blijven staan. Bijna had Koen Lighaam in de 88ste minuut nog de winnende ingeschoten maar zijn schot ging net naast. In de extra tijd van de wedstrijd kreeg Meerkerk nog een strafschop te nemen na een overtreding binnen de zestien en Mechiel van Zessen miste niet. Hij bepaalde de eindstand op 2-3.
Nadat het eindsignaal had geklonken waren voor de ploeg van Paul Koster de druiven zuur. Net als in de uitwedstrijd haalde Meerkerk drie punten binnen op een wijze waar wel iets op aan te merken was. Het leverde die ploeg wél zes punten op in de twee onderlinge wedstrijden en Drechtstreek nul.
Komende zaterdag is er geen competitie programma. Drechtstreek, dat nu vierde staat, speelt op 25 februari thuis tegen Bergambacht en op 4 maart uit tegen Lekkerkerk.