PKC wint nipt van DVO

18 februari 2023 • 18:07 door de redactie

PAPENDRECHT - Op zaterdag 18 februari speelde PKC een thuiswedstrijd tegen DVO uit Bennekom.

De nummer één tegen de nummer drie, op papier een prachtig affiche. Dat maakten beide ploegen in de eerste helft ook zeker waar, hoewel de wedstrijd even op gang moest komen. Beide ploegen organiseerden hun aanvallen geduldig en goed, maar in de eerste zeven minuten ontbrak het nog aan afronding. Daarna kwam de wedstrijd echt los.

PKC kwam verhoudingsgewijs makkelijker tot zijn kansen, met veel herhalingen, maar DVO had het betere percentage en pakte zodoende een 4-7 voorsprong. Sanne van der Werff hield PKC in het spoor van de Bennekommers, waarna Richard Kunst de gelijkmakende 9-9 binnenschoot. In die fase rondde PKC goed af, waardoor de thuisploeg van 11-11 uit kon lopen naar 14-11. DVO speelde een prima eerste helft, maar ging wel met een achterstand van drie punten de rust in (16-13). Daarin was de ploeg van Richard van Vloten te afhankelijk van Gertjan Meerkerk (vijf goals in de eerste helft), waar PKC de doelpunten beter over de hele ploeg verdeelde.

Na rust liep PKC via Van der Werff en Laurens Leeuwenhoek uit naar vijf verschil. Van Vloten bracht Menno van der Neut en die wissel sorteerde direct effect: 18-15. Van spanning was echter geen sprake, na een lange doelpuntendroogte van beide ploegen liep PKC uit tot zes verschil met nog 8.30 op de klok (22-16). Barbara Brouwer, die tot dan toe weinig in het stuk voorgekomen was, deed met twee doelpunten wat terug voor DVO. Toen ook Annelie de Korte nog een duit in het zakje deed het er nog heel even op dat de bezoekers terug zouden komen. Echter, Zita Schröder schoot de wedstrijd op slot en hoewel PKC uiteindelijk met slechts twee doelpunten verschil won, was de zege de tweede helft geen moment in gevaar. (Uitslag: 24-22)