PKC wint lastige uitwedstrijd tegen KZ

25 februari 2023 • 20:06 door de redactie

PAPENDRECHT - Op zaterdag 25 februari 2023 speelde PKC een uitwedstrijd tegen KZ uit Koog Zaandijk.

Bij PKC begonnen Richard Kunst en Sanne van der Werff op de bank, maar ook zonder hen schoot PKC uit de startblokken. Al snel keek KZ tegen een 0-4 achterstand aan. De Koogers, die wilden vertragen, hadden ondanks het achterverdedigen te weinig rebounds waardoor PKC kon blijven herhalen.

Na de time-out van Bakker ging het wat beter lopen bij de thuisploeg en bij KZ vielen de schoten die er in de beginfase wel in gingen, nu niet meer. Bovendien ging KZ beter verdedigen en meer druk geven, waardoor PKC hard moest werken voor zijn kansen. Van 1-5 kwam KZ terug tot 6-6. Op dat moment had Marijn van den Goorbergh een groene – en daarover heen een gele – kaart gekregen vanwege commentaar op de arbitrage. Met nog negen minuten in de eerste helft zette Esther Cordus KZ weer op gelijke hoogte (6-6), maar het lukte eerst nog niet om door te drukken naar een voorsprong. Twee doelpunten van Van Wijngaarden en KZ kon weer in de achtervolging en deed dat succesvol. Drie doelpunten op rij, van Marjolijn Schenk, Anouk Haars en Alwin Out, betekenden de eerste voorsprong voor KZ vlak voor rust (10-9). Een slimmigheidje van Van Wijngaarden leverde hem op slag van rust nog een strafworp op, waardoor de ruststand 10-10 was.

Ook in het derde kwart kon PKC niet loskomen van KZ. Sterker nog, na de 12-12 van Cordus drukte KZ door naar twee goals voorsprong (14-12). PKC schoot niet goed en de staf van de Papendrechters besloot om te gaan wisselen. Kunst en Van der Werff kwamen. Dat was noodzakelijk want met nog een ruime tien minuten te spelen hadden de bezoekers slechts drie keer gescoord. Op dat moment viel bij KZ Anouk Haars uit met een – op het eerste gezicht – vervelende enkelblessure. Dat was een aderlating voor de thuisploeg en in de laatste tien minuten was de energie er een beetje uit. Bij PKC gingen de vrouwen mee scoren. Vier goals van Brett Zuijdwegt waren belangrijk en de 15-13 achterstand werd omgebogen naar een 16-18 voorsprong voor de koploper. Vier minuten voor tijd kwam Marijn van den Goorbergh terug, maar het mocht niet meer baten. KZ kwam op het einde te kort, maar maakte het PKC knap lastig. (Uitslag: 16-20)